viernes, 30 de julio de 2010

UGT defineix la reforma laboral com "una estocada mortal als treballadors"

Barcelona, 29 jul. (EFE).- La vicesecretària d'UGT de Catalunya, Eva Granados, ha manifestat avui que l'aprovació de la Llei per a la reforma del mercat de treball per part de la Comissió de Treball del Congrés és "una estocada mortal als drets dels treballadors".

En declaracions a Efe, Granados ha alertat que l'aprovació de la reforma "donarà carta blanca als empresaris fins a límits insospitats", i ha lamentat la "claudicació del Govern amb aquesta política de retallada de drets".

En aquest sentit, la dirigent sindical ha recordat que l'executiu podria haver optat per esmenes que "arreglessin" el Reial Decret aprovat el mes de juny passat, i ha asseverat que després de més de dos anys discutint sobre el canvi productiu i la negociació col·lectiva, "avui s'ha parlat de per quant es pot fer fora a un treballador".

La nova normativa en matèria laboral fa l'acomiadament "més fàcil i més barat, amb un maquillatge mínim", ha afegit Granados, per a qui existeixen ara "més raons per a la vaga general", convocada pels sindicats per al pròxim 29 de setembre.

La Comissió de Treball del Congrés ha aprovat avui amb l'únic vot a favor del PSOE el projecte de Llei que reforma el mercat de treball, al qual s'han afegit 33 esmenes que inclouen la possibilitat d'acomiadaments per pèrdues previstes o per la disminució persistent dels ingressos.

El projecte de Llei esmenat ha estat recolzat pel PSOE, mentre que CiU i PNB s'han abstingut, i PP, ERC-ICV-IU i Mixt han votat en contra. EFE

miércoles, 21 de julio de 2010

Assemblea vaga general 14- J

Video Canal UGT 

El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, han parlat sobre la reforma laboral i la vaga general del 29-S en l’assemblea dels representants del nostre sindicat a la província de Barcelona. Ambdós han denunciat que la reforma laboral endegada pel govern no és la solució als problemes generats per la crisi i han fet una crida als treballadors i les treballadores a sortir al carrer per fer valer els seus drets.

APOYO A LA HUELGA GENERAL

PRONUNCIAMIENTO DE APOYO A LA HUELGA GENERAL 29-S
Ante las políticas de recortes sociales y supresión de derechos de los trabajadores decretados por el Gobierno.

LA SECCIÓN SINDICAL DEL CENTRO DE TRABAJO DE
CARREFOUR- GV2

ACUERDA APOYAR A LA CONVOCATORIA DE HUELGA GENERAL PARA EL PRÓXIMO 29 DE SEPTIEMBRE DE 2010 Y EXIGIR AL GOBIERNO UN CAMBIO DE POLÍTICA QUE COMPORTE:

La retirada de una reforma laboral que:

  1. No servirá para crear ocupación.
  2. No reducirá la dualidad del mercado laboral.
  3. Facilita y abarata el despido.
  4. Refuerza el poder empresarial para modificar unilateralmente las condiciones de trabajo. Privatiza la gestión del paro.

   Para defender la negociación colectiva como marco de protección de las condiciones de trabajo, delante de los intentos de atribuir a las empresas la capacidad de incumplir los acuerdos logrados de forma unilateral.
    Para garantizar el sistema público de pensiones como eje central de nuestro sistema de protección social.
    Por una política que reduzca el déficit público mediante el incremento de los ingresos y no tan sólo mediante la reducción de gasto.
    Por una nueva política fiscal, que refuerce la estructura de ingresos del Estado, todo recuperando impuestos suprimidos y apostando por una mayor recaudación basada en la progresividad fiscal.

jueves, 15 de julio de 2010

Reforma laboral : Entrevista de Cándido Méndez a ‘Els Matins’ de TV3

Podeu veure l’entrevista a Cándido Méndez, que va tenir lloc ahir dimecres, en el programa ‘Els Matins’ de TV3 i que va tractar sobre la reforma laboral.
ver entrevista