martes, 26 de octubre de 2010

UGT demanda que se traslade a España la recomendación que sobre enfermedades profesionales realiza la OIT

UGT demanda que se traslade a España la recomendación que sobre enfermedades profesionales realiza la OIT

lunes, 25 de octubre de 2010

La UGT anuncia noves mobilitzacions a Catalunya el mes de desembre en contra de la reforma laboral


Cristina Fornós // ACN // 25.10.2010 // 13.49 h  
 
Flix (ACN).- El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha donat a conèixer aquest dilluns que el sindicat iniciarà noves mobilitzacions el mes de desembre en contra de la reforma laboral i del sistema de pensions. Segons ha manifestat Álvarez, després de la vaga general del 29 de setembre el govern espanyol 'no ha rectificat i ho ha de fer', mentre que només ha fet canvis en el sí del mateix executiu. El líder sindical ha advertit que les noves mesures adoptades tant a l'Estat espanyol com a d'altres països com França són una 'onada retalladora de drets que comportarà més misèria i atur'. Així, les mobilitzacions previstes per al desembre es faran amb la Confederació Europea de Sindicats.

miércoles, 20 de octubre de 2010

UGT insta Valeriano Gómez a reobrir el diàleg sobre la reforma laboral


Barcelona, 20 oct. (EFE).- UGT de Catalunya ha instat avui al que serà nou ministre de Treball, Valeriano Gómez, a reobrir el diàleg entre patronal i sindicats per pactar una nova reforma laboral, i ha advertit que si el nou responsable d'aquesta cartera arriba disposat a aplicar la norma actual "no serà benvingut".

El secretari de Política Sindical d'aquest sindicat, Camil Ros, ha apuntat avui, després de transcendir el nom del nou ministre de Treball, que "nosaltres estem contra les polítiques d'aquest Govern. Si aquest ministre obre el diàleg social i canvia la reforma laboral, benvingut sigui. Si no, no serà benvingut".

El dirigent d'UGT ha insistit que la seva organització està disposada a debatre i parlar amb la patronal sobre la reforma del mercat de treball i que són partidaris d'aplicar "la flexibilitat interna", encara que mai "els acomiadaments basats en una reducció persistent dels ingressos".

En aquesta línia, ha expressat també la seva esperança en que les eleccions que previsiblement es realitzaran en la presidència de la CEOE portin a la cúpula de la patronal espanyola a un empresari que estigui obert al diàleg amb els sindicats. EFE

UGT dóna instruccions per col·lapsar els jutjats amb demandes laborals


Barcelona, 20 oct. (EFE).- UGT ha donat avui instruccions als seus responsables d'acció sindical a Catalunya per portar a inspecció de treball i als tribunals laborals qualsevol aplicació de la reforma laboral a les empreses per provocar un col·lapse dels jutjats socials, que l'acabi fent inaplicable.

Aquest és el punt fonamental de l'estratègia que ha dissenyat el sindicat a Catalunya contra la reforma laboral aprovada pel Govern, una vegada deixada enrere la vaga general del 29-S.

"Cal deixar clar que la vaga no va ser el punt final de les mobilitzacions contra la reforma, sinó l'inici. Les empreses que l'apliquin de manera arbitrària i autoritària es trobaran amb el rebuig frontal de la UGT i l'increment de la conflictivitat", ha assegurat el secretari de Política Sindical d'aquest sindicat a Catalunya, Camil Ros, en declaracions als periodistes.

En la pràctica, UGT pretén que els seus representants en les empreses i indústries es mobilitzin en contra de qualsevol intent d'aplicar els aspectes més polèmics de la reforma, com els acomiadaments col·lectius o individuals utilitzant com a argument la previsió de reducció d'ingressos o les previsibles pèrdues.

També els delegats d'aquest sindicat seran bel·ligerants quan detectin acomiadaments per absentisme, la distribució irregular de la jornada o contractacions a través d'ETT.

Camil Ros està convençut que, d'aquesta manera, es produirà sens dubte "un col·lapse" dels jutjats socials i dels tribunals laborals.

"Aquesta reforma, com asseguren moltes persones de la judicatura i del món acadèmic, no cal aplicar al mercat de treball, ja que és impossible definir com motiu d'acomiadament la disminució persistent d'ingressos o una previsió de pèrdues", assegura el dirigent sindical.

Segons l'opinió d'UGT, les primeres sentències o arbitratges que es produeixin sobre l'aplicació de la reforma seran determinants per crear "la jurisprudència real" contra els efectes de la Reforma Laboral.

UGT té a Catalunya uns 25.000 delegats en el conjunt de les indústries i empreses de més de deu treballadors, fet que suposa, segons dades d'aquest sindicat, que ostenten el 60% de la representació sindical. EFE

UGT de Catalunya augura beligerancia en las empresas para impedir la aplicación de la reforma laboral

Confía en un cambio de políticas con el nuevo ministro de Trabajo y pide cambios en la CEOE

   BARCELONA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -
   Los delegados sindicales de UGT de Catalunya iniciarán una campaña de movilizaciones y denuncias para frenar la implantación de la reforma laboral en las empresas catalanas, según ha anunciado este miércoles el secretario de Política Sindical de la organización, Camil Ros.
   En declaraciones a los medios, Ros ha avisado de que la conflictividad aumentará en los centros de trabajo en los que el sindicato detecte intentos de aplicación de la reforma laboral --en cuanto a temas de despidos, absentismo e inaplicación salarial, entre otros-- y la respuesta será "por la vía judicial".
   El secretario de Política Sindical ha añadido que los mismos jueces han reconocido que la reforma es "inaplicable" si quiere aplicarse bien, ya que no existe texto legal que pueda argumentar, por ejemplo, la caída persistente de los ingresos para justificar despidos.
   Ante esta realidad, ha augurado que habrá "colapso" en el sistema judicial, ya que el sindicato llevará ante el juez los casos que detecte. Ha explicado que el Tribunal Laboral de Catalunya, como órgano mediador, será el primero en saturarse, pero que después llegará el colapso a los juzgados de lo social, puesto que el acuerdo entre las partes será difícil.
   El encuentro de responsables de acción sindical de las federaciones sectoriales y uniones territoriales de UGT de Catalunya que se celebra en Barcelona servirá para organizar esta respuesta tras la huelga general del 29 de septiembre en contra de estas reformas. "La rectificación de algunas medidas requiere de movilizaciones sostenidas, como ha pasado otras veces", ha insistido Ros.
   El secretario de Acción Sindical ha subrayado que el diálogo social en marcha para reformar la negociación colectiva abre una oportunidad de pacto si la patronal española se aviene a negociar, ya que esta reforma contiene muchos aspectos que pueden llevar a "la derogación de la reforma laboral".
NUEVO MINISTRO
   Sobre el nombramiento de Valeriano Gómez como nuevo ministro de Trabajo, Ros ha asegurado que será bienvenido siempre que cambie las políticas laborales --entre ellas rectificar la reforma-- y abra el diálogo social.
   El responsable de UGT de Catalunya ha insistido en que la retirada de la reforma puede llegar de forma directa por el Gobierno o bien indirecta, mediante el acuerdo entre sindicatos y patronales en la mesa de diálogo.
   Para ello, ha añadido, es necesario también un cambio en la patronal española (CEOE), que afronta una elecciones para cambiar el actual presidente previsiblemente el 21 de diciembre. "Cualquier cambio, por pequeño que sea, será mejor, porque yo diría que imposible empeorar la actitud de Gerardo Díaz Ferran", ha constatado Ros.
   En este sentido, ha subrayado que UGT de Catalunya ha tomado nota de las palabras del recién reelegido presidente de la patronal catalana Fomento del Trabajo, Joan Rosell, que en su discurso tras la victoria defendió el diálogo y la negociación con los sindicatos como vía para avanzar. "Esperamos que este sea el talante de la patronal", ha añadido.

La jubilación y el salario de jefe de oro de Carrefour

El Director General de Carrefour, Lars Olofsson

En 2009, ganó 2,700,000 €. Un 10% más que su predecesor Luis Duran.
 
En cuanto a la jubilación, que tiene que hacer tres años de trabajo para tener derecho a 500.000 euros por año.

Además de otros bonos y un subsidio para vivienda equivalente a 100.000 €.

Realmente impresionante, sino inmoral.

Nosotros aquí resignados con 900 € /mensuales, con el mensaje de:
hay que ajustarse a las circunstancias de la crisis.

El Govern triplica las ayudas para evitar desahucios desde 2007


Evita que más de 6.008 familias pierdan la vivienda por la crisis

   BARCELONA, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -
   La Conselleria de Medio Ambiente y Vivienda de la Generalitat ha triplicado las ayudas urgentes para evitar desahucios, pasando de los 840 por un valor de 1,2 millones de euros en 2007 a 2.850 por valor de cinco millones de euros en 2010, ha destacado el conseller de Medio Ambiente y Vivienda de la Generalitat, Francesc Baltasar, tras la novena reunión de seguimiento del Pacto Nacional por la Vivienda.
   "Tenemos mucho interés en saber la cifra de desahuciados para poder incidir con más fuerza", ha remarcado Baltasar, señalando que las ayudas urgentes han beneficiado a 6.008 desahucios, y que la oficina de atención al sobreendeudamiento, Ofideute, ha atendido a más de 100 casos en los últimos meses. El Govern no dispone de datos sobre desahucios, una "asignatura pendiente", según la secretaria de Vivienda de la Generalitat, Carme Trilla.
   En rueda de prensa en Barcelona, Baltasar ha destacado el especial desarrollo de las acciones del pacto dirigidas a combatir la exclusión social residencial, como las ayudas al pago del alquiler, que suben a 390 millones de euros y que han pasado de beneficiar a 14.000 familias en 2007 a 73.000 en 2010.
   En concreto, las viviendas de inclusión y acogida han incrementado un 40 por ciento su oferta de plazas desde la puesta en marcha del Plan en octubre de 2007, pasando de 5.349 a 7.478 plazas a las que se suman otro millar que Adigsa ha cedido a 69 ayuntamientos para casos de emergencias sociales.
   Además, se han concedido ayudas para la rehabilitación de 117.000 viviendas; a finales de año se habrán iniciado 40.770 viviendas de protección oficial --el 43% de alquiler--; se han incrementado en un 76% las plazas en la Red de Viviendas de Inclusión, hasta las casi 4.000 plazas.
   El plan dispone de 548 millones euros de presupuesto en 2010 y prevé alcanzar los 570 millones de euros en 2011. "Valoramos muy positivamente el pacto, en un contexto de consecuencias sociales por una profunda crisis", ha remachado Baltasar.
AYUDAS AL ALQUILER PARA JÓVENES
   La Conselleria ha defendido a los jóvenes que el Ministerio de Vivienda emplazó a devolver la Renta Básica de Emancipación, señalando que los que han alegado superan en menos de un 10 por ciento los 22.000 euros de ingresos fijados como tope para obtener las ayudas.
   En rueda de prensa en Barcelona, Trilla ha apuntado que prosiguen las conversaciones con el Ministerio, y ha señalado que un 40% de los jóvenes emplazados a devolver las ayudas han presentado alegaciones.
   El 97% de estos 1.000 beneficiarios tienen unos ingresos que superan en menos del 10% el límite establecido, ha precisado, por lo que ha reclamado al Gobierno "tolerancia" con estas pequeñas desviaciones.
  "El Ministerio aún no ha llegado a una conclusión al respecto", ha afirmado Trilla,  quien ha abogado por que se otorguen las ayudas --también de forma retroactiva-- según los ingresos acreditados en lugar de los previstos.
   El Gobierno reclamó recientemente a 8.000 beneficiarios de la Renta Básica de Emancipación que devuelvan estas ayudas, tras detectar que han superado los 22.000 euros de ingresos. La Conselleria de Medio Ambiente y Vivienda gestiona las ayudas en Catalunya, que este año beneficiarán, previsiblemente, a más de 42.000 jóvenes.

UNA historia de LES CORTS ... la prisión de mujeres Una masía se convirtió en cárcel franquista El terreno de

 El Corte Inglés albergó durante 19 años un centro penitenciario femenino
Miércoles, 29 de septiembre del 2010
INMA SANTOS HERRERA
BARCELONA

En el ir y venir de transeúntes, compradores y visitantes de El Corte Inglés de la Diagonal, ninguna huella delata que en ese mismo lugar estuvo la prisión de mujeres de Les Corts desde 1936 hasta 1955. Ni rastro. Las excavadoras borraron un edificio emblemático y relegaron al olvido y a la indiferencia la vida de miles de mujeres que pasaron por aquella cárcel.
Ahora, más de 50 años después del derribo, una placa conmemorativa en la fachada del centro comercial (Joan Güell/ Diagonal) recordará por fin a las presas de Les Corts. El viernes 1 de octubre (19.00 h.) se presentará al público en el primer acto de las fiestas del distrito.
Asilo y colegio de huérfanas
La historia de la prisión va más allá de sus usos penitenciarios. A mitad del siglo XVIII, sobre el terreno de un antigua masía medieval del camino de Les Corts de Sarrià, la familia Duran encargó construir un gran edificio con torre y capilla, rodeado de jardines que se conocería como Can Duran o Can Feló.
En 1886, las religiosas dominicas francesas de la orden de la Presentación compraron la masía y la destinaron a asilo y a «colegio para la instrucción católica de niñas huérfanas o desamparadas y señoritas pensionistas», según explica la página web Memòria de la Presó de Les Corts (http://presodelescorts.org). Se convirtió así en el Asil del Bon Consell. La FAI lo confiscó en la guerra civil y el Comité de Prisiones de la Generalitat lo convirtió en prisión republicana bajo el nombre de Correccional General de Dones. Pero tras la toma de Barcelona por las tropas franquistas, la situación cambió y, el 29 de enero de 1939, el centro se convirtió en la prisión provincial de mujeres, supervisada por órdenes religiosas.
Las fotos de la época muestran la entrada principal (Molins, 11), como una avenida flanqueada por árboles, una imagen idílica que poco tenía que ver con la realidad que ocultaba. En el interior, se iniciaba la etapa más dura del centro y de sus protagonistas, las presas.
«La mayoría eran mujeres acusadas de delitos políticos, pero la represión también abrazó a otras acusadas de delitos sociales. Era una etapa de posguerra y crisis que llevó a penurias, de manera que aumentó el comportamiento delictivo en los sectores más desfavorecidos». Así describe Maria Pilar Molina Javierre la última etapa de la prisión que recoge en su libro La presó de dones de Barcelona. Les Corts, 1939-1959, editado por el ayuntamiento y a punto de desembarcar en las librerías. Mujeres con nombres y apellidos figuran en la documentación que conserva el Arxiu Nacional de Catalunya y que permite dar una cifra aproximada de reclusas. «He contabilizado 3.874 mujeres, aunque se calcula que por la prisión pasaron casi 21.000», explica Molina.
Lo cierto es que el edificio no se concibió para ser cárcel. «La ubicación de las presas en Les Corts se planteó como una solución provisional», dice la autora. La provisionalidad, sin embargo, se alargó hasta octubre de 1955, cuando el régimen franquista cerró la prisión y trasladó a las presas a la Modelo.

LA UGT DE CATALUNYA PREPARA LA SEVA ESTRATÈGIA CONTRA LA REFORMA LABORAL DESPRÉS DEL 29-S

Reunió demà dels responsables d'acció sindical de federacions i unions territorials per frenar la reforma a les empreses

La UGT de Catalunya ha convocat demà dimecres, 20 d'octubre, a les 11 hores, una reunió dels responsables d'acció sindical de federacions i unions territorials de la nostra organització per preparar l'estratègia contra la reforma laboral després de la vaga general del 29-S. El nostre sindicat actuarà a les empreses (per via judicial, de la Inspecció de Treball, del Tribunal Laboral de Catalunya...) per frenar que s'implanti la reforma quant a acomiadaments, absentisme, distribució irregular de la jornada, inaplicació salarial, etc.

El 29-S no es el punto ni el final de nada ...

El 29-S no es el punto ni el final de nada ...

martes, 19 de octubre de 2010

LA UGT, EN CONTRA QUE ELS TREBALLADORS DE COMERÇ 'CARREGUIN' TAMBÉ AMB EL SEGON FESTIU DE BARCELONA EN LA SETMANA BLANCA


Si, tal com volen els comerciants, es decreta el 7 de març com a festiu d'obertura autoritzada, es dificultarà encara més que aquests treballadors i treballadores puguin conciliar la vida laboral i familiar

El passat 8 d'octubre els comerciants de Barcelona van sol·licitar a l'Ajuntament en el Consell de Ciutat i Comerç que es decretés el dia 7 de març com a segon festiu local de la ciutat, coincidint amb el primer dia de la setmana blanca escolar. L'objectiu dels comerciants és evident: un cop decretat aquest dia com a festiu, sol·licitar al Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya en matèria de comerç que aquesta festivitat sigui d'obertura autoritzada i garantir d'aquesta forma la xifra de vendes desitjada.

Sembla que el consistori podria accedir a la demanda dels comerciants per facilitar que els treballadors puguin fer-se càrrec dels seus fills, ja que aquests estaran de vacances. Però des de la UGT de Catalunya entenem que en aquest plantejament l'Ajuntament està obviant un gran col·lectiu de treballadorsi treballadores: els del comerç.

El comerç és un sector estratègic en el desenvolupament de l'economia catalana, representa el 17% del PIB del nostre país i, per tant, els seus treballadors i treballadores (pràcticament 400.000) s'haurien de tenir en compte quan es prenen decisions d'aquest tipus. Sembla que els professionals de comerç no tenen els mateixos drets que la resta de treballadors, ja que quan l'Ajuntament planteja el 7 de març com a festiu, pot ser que desconegui les condicions de precarietat del sector, i no està tenint en compte que el 70% dels treballadors del sector són dones, de les quals el 64% són mares, que ja tenen implantada en molts casos una distribució irregular de la jornada, i amb un salari base de 658 euros (Conveni General de Comerç de Catalunya).

La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya entén que l'alcalde de Barcelona no s'ha plantejat que amb aquesta decisió dificultarà encara més que aquests treballadors i treballadores puguin conciliar la vida laboral i familiar. El passat mes d'abril ja vam denunciar que els professionals de comerç ens sentim com treballadors de "marca blanca" dins del mercat laboral i pel que sembla tant l'Ajuntament com els comerciants volen que continuï sent així.

Per això des de la UGT de Catalunya instem l'Ajuntament de Barcelona perquè a l'hora de prendre decisions que afecten un col·lectiu tan ampli i clau per a la ciutat es tingui en consideració l'opinió de les organitzacions que els representen, i d'aquesta forma els acords siguin un consens real de tota la ciutadania i no responguin, com en aquesta ocasió, a criteris purament comercials.

Els sindicats reclamen que s'apliquin les clàusules de revisió salarial

Barcelona, 14 oct. (EFE).- CCOO i UGT han denunciat avui que l'IPC a Catalunya, que se situa en el 2,4% interanual, perjudica especialment els aturats i els pensionistes, i han reclamat el manteniment de les clàusules de revisió salarial dels convenis perquè els treballadors puguin fer front a aquesta situació.

L'IPC català s'ha mantingut estable al setembre respecte al mes anterior, malgrat que la taxa interanual s'ha incrementat tres dècimes fins a situar-se en el 2,4%, fet que suposa un 0,3% per damunt de la taxa interanual estatal (2,1%), segons han destacat els sindicats en sengles comunicats.

Davant aquest panorama, consideren necessari el manteniment de les clàusules de revisió salarial dels convenis col·lectius perquè és l'única manera de "blindar" el poder adquisitiu dels salaris.

Un altre sindicat, USOC, ha valorat també com a negativa l'evolució dels preus al consum que, segons la seva opinió, "farà missió impossible per a molts arribar a final de mes".

De la seva banda, la patronal de la petita i mitjana empresa, PIMEC, ha lamentat també l'increment dels preus, una dada que se suma, segons el seu parer, a altres paràmetres negatius com el del menor nivell d'activitat i la major taxa d'atur de l'economia espanyola en relació amb el conjunt de la Unió Monetària. EFE

La justicia avala que la Generalitat publique 'listas negras' de empresas con sanciones por riesgos laborales

BARCELONA, 13 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Trabajo de la Generalitat ha ganado el recurso interpuesto por la patronal catalana Fomento del Trabajo que pedía acabar con las 'listas negras' de empresas que recogen las infracciones muy graves cometidas en materia de prevención de riesgos laborales, según recoge la sentencia del TSJC a la que ha tenido acceso Europa Press.
   El fallo recoge que la medida de la Generalitat "no tiene por objeto castigar sino incrementar la protección en la seguridad de los trabajadores" y, citando el texto del decreto recurrido por la patronal, "reducir el alto coste social y laboral de la siniestralidad y las dramáticas situaciones familiares que ello comporta", según avanzó 'El Periódico'.
   La sentencia ha desestimado los argumentos que esgrimió Fomento del Trabajo en el recurso, entre los que apuntaba a que la publicidad de este registro de empresas infractoras podía constituir "una doble sanción" para la compañía, ya que se une a la multa económica un daño moral y "de prestigio".
   Fuentes de la Conselleria de Trabajo han declarado a Europa Press su satisfacción por la sentencia favorable, que antepone el derecho de los trabajadores a la seguridad y prevención en el trabajo a la imagen de las empresas sancionadas.
   El departamento de dirige Mar Serna publica periódicamente la relación de empresas sancionadas por incurrir en infracciones 'muy graves' en materia de prevención de riesgos. En la última publicación del 4 de octubre, aparecen las empresas Dinacil y Assistencial Mil·lenium.

LA UGT DE CATALUNYA CONSIDERA MOLT GREU QUE SALUT CRIMINALITZI INJUSTIFICADAMENT ELS TREBALLADORS D'AQUEST PAÍS


El nostre sindicat exigeix a la consellera que expliqui davant del Consell de Relacions Laborals de Catalunya els incentius als metges perquè donin menys baixes laborals

Davant les informacions que el Departament de Salut està incentivant econòmicament els metges perquè donin menys baixes laborals, la UGT de Catalunya vol denunciar que considera molt greu que s'ataqui d'aquesta manera el dret a la salut dels treballadors d'aquest país, així com que se'ls imputi suposadament un frau a la Seguretat Social amb la complicitat del metge de capçalera.
Aquest fet no només suposa una criminalització injustificada del treballador -la part més feble del sistema-, sinó que també posa en dubte la professionalitat dels facultatius.
Considerem que per abordar la qüestió de l'absentisme és necessari un consens entre les parts (sindicats i patronal), i no l'actuació unilateral d'un departament de la Generalitat per un problema que pugui suscitar des del punt de vista de la sanitat pública. I el primer consens hauria de ser aclarir què entenem per absentisme, ja que des de molts sectors es comptabilitza com a tal fins i tot els períodes de vacances i les baixes per maternitat.
Des del nostre sindicat exigim a la consellera de Salut que expliqui les mesures que està aplicant el seu departament davant del Consell de Relacions Laborals, que és l'espai on s'han de discutir i consensuar les polítiques laborals d'aquest país.

Las secciones sindicales de grandes almacenes ultiman el proceso electoral que comienza el 19 de octubre

Las secciones sindicales de grandes almacenes ultiman el proceso electoral que comienza el 19 de octubre

4ª concentración contra el Convenio de Grandes Almacenes en Galicia

4ª concentración contra el Convenio de Grandes Almacenes en Galicia

lunes, 4 de octubre de 2010

La II Marcha Contra El Paro recorrerá a pie durante 6 días el área metropolitana de Barcelona

BARCELONA, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La II Marcha Contra el Paro en Catalunya empezará este lunes en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) y terminará seis días después en la plaza Sant Jaume de Barcelona.
   El objetivo de la iniciativa es defender los derechos sociales y "luchar contra la situación laboral y económica de Catalunya", según ha informado Jesús Plaza, uno de los participantes, en declaraciones a Europa Press. "Debemos concienciar a la población de que el único camino es luchar", ha añadido.
   La Marcha tiene previsto pasar por diversas ciudades del área metropolitana, entre las que se encuentran L'Hospitalet, Cornellà, Rubí y Barcelona, donde esperan encontrarse con los alcaldes y presentarles personalmente sus peticiones.
   "Hemos solicitado entrevistas a los ayuntamientos de las ciudades por las que pasaremos, pero muchas no nos han respondido todavía", ha explicado Plaza, que ha confirmado que Barcelona está entre ellas, aunque todavía no sabe si se reunirán con Jordi Hereu.
   Además, han preparado un "acto de confraternización" con los trabajadores de la fábrica de Seat en Martorell, por lo que se desplazarán también hasta ese municipio.
   Plaza ha explicado que esperan una participación de una cincuentena de personas, semejante a la de la edición anterior de la Marcha.

viernes, 1 de octubre de 2010

Especial acció contra la Reforma Laboral: carta digital al Gover



Després de la vaga general continuem lluitant contra la reforma laboral.
Hem creat una campanya a "Actuable" que permet crear campanyes ciutadanes que enviin correus electrònics de forma organitzada a responsables públics. En aquest cas es tracta d'una carta digital dirigida al President del Govern per a que retiri la reforma laboral:
http://actuable.es/peticiones/peticion-al-presidente-del-gobierno-que-retire-reforma

Necessitem que la signeu, però que també feu difussió ja que aconseguim:
a) Fer que el debat sobre la Reforma Laboral no decaigui. Ens interesa que aquest debat continui per a que el Govern senti la pressió de que ha de modificar la seva política.
b) Aconseguirem fer pressió i reforçar la feina que hem fet durant la vaga general al fer-li arribar un conteig de persones rebutjant la vaga general. c) Aconseguim que a la xarxa es continui parlant de la Reforma Laboral i de l'acció sindical.



Asino
Han actuado 0 personas
Nos faltan 0 firmas

Actúa ahora

Tu nombre
Tu apellido
Tu correo-e
Cód. Postal


Change your subscription
Unsubscribe

Powered by Joobi

El 29-S va ser un èxit i el Govern ha de modificar les seves polítiques socials i laborals


La UGT de Catalunya considera un èxit la vaga general del 29 de setembre, que va secundar més del 80% dels treballadors i  treballadores del nostre país i que va culminar amb manifestacions històriques a les capitals de província catalanes, la més important a Barcelona, que va aplegar 400.000 persones contra la reforma laboral.
L'aturada -per sobre de la mitjana estatal- va ser pràcticament total al transport (només van funcionar durant els serveis mínims, que es van respectar) i a la indústria, i àmpliament secundada a d'altres sectors, com la funció pública (80%) o les universitats (70%). A l'ensenyament privat, el seguiment va ser del 40%, i a l'ensenyament públic (primària, secundària i llars d'infants), del 62%. Pel que fa al comerç, la vaga també va tenir un gran seguiment en les cadenes de distribució: van tancar el 70% de les botigues de Condis, el 65% de Caprabo, el 60% de Mercadona i el 75% de Carrefour, així com el 100% dels centres logístics de Bonpreu. També van tancar portes El Corte Inglés de Plaça Catalunya i Francesc Macià, Ikea Badalona, l'Illa Diagonal, el centre comercial Diagonal Mar, el de Les Glòries, el Gran Via 2, La Maquinista i el centre Makro de la Zona Franca.
Aquí podeu veure un video sobre la manifestació multitudinària de Barcelona, el 29-S a la tarda (cliqueu damunt la imatge):

Altres mostres del seguiment massiu de la vaga són el descens del consum elèctric, de fins al 22% en algunes puntes del dia d'ahir, degut a l'aturada de les grans indústries del país, i també en el trànsit, que ahir a les 9 hores, en plena hora punta, era absolutament fluid a totes les carreteres de la xarxa viària catalana i sense cap incidència.
D'altra banda, rebutgem totalment els actes violents i els aldarulls que van tenir lloc al centre de Barcelona el dia 29, provocats per una minoria que res tenen a veure amb els sindicats convocants de la vaga general i de la manifestació contra la reforma laboral, i que van intentar alterar la normalitat democràtica de la jornada.
El Govern de l'Estat ha de reflexionar sobre la resposta aclaparadora que ha rebut al carrer contra el gir a la dreta de les seves polítiques i les retallades de drets socials i laborals que està portant endavant, i ha d'obrir un nou procés negociador amb els agents socials per rectificar una reforma laboral que no té res a veure amb la situació de crisi econòmica que viu el país i que només serveix per desregular el mercat de treball i desprotegir encara més els treballadors i les treballadores. El Govern ha d'escollir al costat de qui està: o dels mercats internacionals o dels ciutadans.
Imatges de la vaga general
Hem penjat una galeria de fotos de la vaga en aquest enllaç.

Sindicats catalans, francesos i andorrans es van concentrar a la frontera
2.000 sindicalistes catalans, francesos i també andorrans es van concentrar el 29-S al pas  fronterer del Pertús, en el marc de la jornada de mobilització convocada per la Condeferació Europea de Sindicats (CES) contra els plans d'austeritat de la Comissió Europea i a favor de l'ocupació. La concentració també va fer-se en suport a la convocatòria de vaga general a l'Estat espanyol.
Del nostre país hi van participar la UGT de Catalunya, la CONC i la USOC; d'Andorra, la USdA, i de França, els sindicats CGT, CFDT, CFTC, FO i UNSA. També va comptar amb la presència de Frédéric Vaysse, president del Consell Sindical Interregional Pirimed. En aquest enllaç podeu veure fotografies d'aquesta mobilització.