viernes, 28 de octubre de 2011

carrefour-cabrera ugt: Discriminación por razón de sexo en el Corte Ingle...

carrefour-cabrera ugt: Discriminación por razón de sexo en el Corte Ingle...: Se confirma la sentencia recurrida en casación que, tras un procedimiento iniciado de oficio, apreció la comisión de una infracción consis...

Nuevas fichas del Observatorio de Riesgos Psicosociales de UGT

Nuevas fichas del Observatorio de Riesgos Psicosociales de UGT

AVALOT demana un pla de rescat urgent per als joves catalans


Més del 43% dels menors de 25 anys no té feina. Amb aquesta situació, el present i el futur dels joves del nostre país està fora
Des de l’Avalot –Joves de la UGT de Catalunya exigim al govern que retiri l’actual reforma laboral, que no només no ha contribuït a la creació de llocs de treball, sinó que ha precaritzat més encara els ja existents, com demostren les dades d’atur juvenil conegudes avui en l’EPA del tercer trimestre de 2011: l’atur juvenil s’enfila fins al 43,1%, gairebé 24 punts percentuals més que la taxa d’atur general.Tanmateix, des de l’Avalot –Joves de la UGT de Catalunya reclamem que es derogui la llei que possibilita l’encadenament de contractes temporals de manera il·limitada, aprovada el mes d’agost. En el tercer trimestre de 2011, la taxa de temporalitat dels joves ha arribat al 59,4%, 3 punts percentuals més que en el trimestre passat, i 6,9 punts percentuals més que en el mateix període de 2010.Des de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya alertem de la situació dramàtica que viu el col·lectiu del nostre país i exigim un pla de rescat urgent per als joves catalans. Si no s’adopten les mesures urgents necessàries per oferir ocupació de qualitat als nostres joves, el seu present i el seu futur estarà fora del nostre país, i la pèrdua de capital humà del nostre mercat laboral serà irrevocable.Aquesta situació ja es pot veure a casa nostra en sectors com l’educació i la sanitat, on les retallades aprovades per la Generalitat de Catalunya han afectat principalment els treballadors i les treballadores més joves, molts dels quals estan buscant feina fora. L’Estat s’ha convertit ja en país exportador de professionals qualificats.Per aquesta raó, l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya creiem que és imprescindible dotar de més recursos el Servei d’Ocupació de Catalunya i les oficines d’emancipació juvenil perquè puguin desenvolupar la seva feina, que no és altra que inserir els aturats al mercat de treball, i crear polítiques actives d’ocupació pels dos grans col·lectius de joves del nostre país: joves sense formació i joves amb qualificació superior, que el nostre model productiu actual no és capaç de donar-lis una oportunitat.Tanmateix, demanem una actitud proactiva per part de les empreses per donar una oportunitat als i les joves del nostre país, el que nosaltres anomenem patriotisme empresarial.

Folleto de UGT Juventud: Ante la falta de empleo muévete

Folleto de UGT Juventud: Ante la falta de empleo muévete

martes, 25 de octubre de 2011

UGT grup LGTB: MANIFIESTO

UGT grup LGTB: MANIFIESTO: Red Internacional por la Despatologización Trans L@s activistas y grupos que firmamos este documento y formamos la Red Internacional por l...

martes, 18 de octubre de 2011

UGT participa en el Consejo General Mundial de la CSI

UGT participa en el Consejo General Mundial de la CSI

DIA INTERNACIONAL PER A L'ERADICACIÓ DE LA POBRESA



1 DE CADA 5 PERSONES QUE VIUEN A CATALUNYA ÉS POBRA

El nombre de llars que arriben amb dificultats a final de mes és un 21% més que tres anys enrere

A Catalunya, 1.375.477 pesones es troben actualment en situació de risc a la pobresa. És a dir, 1 de cada 5 persones que viuen a Catalunya és pobra. Una situació que s'agreuja dia a dia a causa de l'actual context de crisi econòmica, i que té una important afectació en el col·lectiu de persones treballadores. Es calcula que 556.000 persones actives en el mercat de treball es troben en situació de risc a la pobresa: 383.000 persones ocupades i 173.000 persones desocupades. A més, el 64% de les persones desocupades no reben prestació ni subsidi per desocupació. El nombre de llars que arriben amb alguna dificultat a finals de mes supera ja l'1,7 milions, un 21% més que tres anys enrere.

La UGT de Catalunya denuncia que precisament en el context de crisi econòmica actual, quan precisem un estat del benestar més fort, és quan assistim a un atac sense treva cap al nostre estat del benestar, legitimat pels dogmes neoliberals que perceben la despesa pública social com un perill per a l'estabilitat econòmica del país.

Per a la UGT és imprescindible que el poder polític adopti decisions valentes i efectuïiimportants canvis en la política d'ingressos del Govern. Cal perseguir el frau fiscal, efectuar una revisió dels beneficis fiscals (deduccions i desgravacions), i incrementar la progressivitat del sistema fiscal català (és imprescindible recuperar l'Impost de Successions i Donacions), entre altres mesures.

Tanmateix, cal desenvolupar la renda garantida de ciutadania, d'acord amb els articles 24.3 i 25.2 de l'Estatut d'Autonomia de Cataluya, en els que es diu que les persones en situació de pobresa o d'exclusió del mercat laboral sense mitjans de subsistència propis tenen dret a rebre una renda garantida de ciutadania que els permeti dur una vida digna.

En el següent enllaç podeu consultar l'informe elaborat per la UGT de Catalunya amb motiu del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa.

viernes, 14 de octubre de 2011

UGT de Catalunya participa en la manifestació de Barcelona del 15-O


La UGT de Catalunya, com a membre de la plataforma Prou Retallades!, participa demà dissabte, 15 d’octubre, en la manifestació de Barcelona “Units per un canvi global. De la indignació a l’acció”, que sortirà a les 17 hores de la Plaça de Catalunya.

La nostra organització fa una crida als afiliats i afiliades i a la ciutadania en general a participar d’aquesta mobilització internacional i de les manifestacions i concentracions que se celebren a moltes ciutats de Catalunya i de l’Estat.

jueves, 13 de octubre de 2011

Semana de movilización contra la pobreza del 9 al 17 de octubre

Semana de movilización contra la pobreza del 9 al 17 de octubre

EL TSJC reconeix el dret a fer les vacances que no s'han pogut gaudir després d'un accident laboral




dimarts, 11 d'octubre de 2011 16:18

El tribunal desestima el recurs que Aena havia interposat contra la sentència del Jutjat Social núm. 2 de Girona, favorable al treballador, un bomber de l’aeroport gironí

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al bomber que fa dos anys va demandar Aena per la negativa de la Direcció de l’Aeroport de Girona de concedir-li 15 dies de vacances que no havia pogut gaudir en el 2008 després de patir un accident de treball.

En el 2009, un cop reincorporat a la feina, el bomber va demanar els 15 dies de vacances pendents. Davant la negativa de l’empresa, va decidir tirar endavant una demanda judicial per obtenir el reconeixement d’aquest dret.

Entre d’altres arguments, el gabinet jurídic de la UGT va fonamentar la demanda en la sentència del Tribunal de Justícia de la CE, en base a la Directiva Comunitària en la qual es reconeix el dret a gaudir de vacances anuals retribuïdes durant l’any següent al de meritació, quan el treballador hagi iniciat una incapacitat temporal abans de gaudir de les vacances i li hagi impedit fer-les el mateix any.

Tot i que el conveni col·lectiu d’Aena restringeix la recuperació de vacances pendents fins al 31 de gener de l’any següent, la sentència considera superada aquesta restricció i declara que el conveni ha d’adaptar-se a les normes de contingut general, com és la Directiva 2003/88/CE i l’Estatut dels Treballadors.

Aena va interposar recurs davant el TSJC, qui ara ha ratificat els termes de la primera resolució judicial a favor del bomber demandant. Ara, davant el fet que aquesta segona sentència ha esdevingut ferma, Aena ha descartat presentar recurs de cassació i ha decidit complir la sentència que reconeix el dret del bomber a gaudir de les vacances pendents i l’abonament de 200 euros en concepte d’honoraris.

Des del nostre sindicat valorem positivament aquesta sentència, ja que fa efectiu el reconeixement del dret del treballador a gaudir d’una part de les vacances meritades que no havia pogut fer a causa de la seva incapacitat temporal.

En aquest enllaç trobareu la sentència del TSJC.


Cándido Méndez: "Es necesario preservar los pilares fundamentales de nuestro Estado del Bienestar"

Cándido Méndez: "Es necesario preservar los pilares fundamentales de nuestro Estado del Bienestar"

Inauguració de l’exposició ‘Volem treball digne!’


Sindicalistes Solidaris us convida a la inauguració de l’exposició “Volem treball digne!?, una reflexió sobre què és treball digne i com lluitar per aconseguir-lo.

L’objectiu de la mostra és divulgar l’enfocament de treball digne que promou l’Organització Internacional del Treball i denunciar situacions de precarietat del Nord i del Sud. Es podrà visitar fins al 18 de novembre al vestíbul de la seu de la UGT de Rambla de Santa Mònica, 10 (Barcelona). En aquest enllaç en trobareu un tríptic.

La presentació de l’exposició tindrà lloc el proper dilluns, 17 d’octubre, a les 18 hores, a la mateixa seu i comptarà amb les intervencions de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Francisco Neira, director de Sindicalistes Solidaris.

Us hi esperem!

viernes, 7 de octubre de 2011

El reconocimiento del complemento de nivel

Hemos procedido a solicitar el reconocimiento del complemento de nivel para todos aquellos trabajadores que cumplan los requisitos exigidos por el Convenio Colectivo a partir del 1 de enero de 2012


¨…A partir de 1 de enero de 2012, trabajadores del sector no adscritos a la función de venta personalizada que tengan una experiencia en el desempeño de sus funciones acreditada por su ejecución ininterrumpida en la Empresa o Grupo de empresas durante un mínimo de 10 años consecutivos dentro del Grupo de profesionales y que, durante esta experiencia profesional, participen habitualmente como monitores o formadores de otros empleados, en su función.¨

PONTE EN CONTACTO CON TUS DELEGADOS DE LA UGT
http://facebook.com/ugtgv2
granviaugt2@gmail.com

Reunión del Comité Intercentros de Carrefour

Reunión del Comité Intercentros de Carrefour

4.000 delegats i afiliats planten cara a la crisi i les retallades

Assemblea multitudinària al Palau Sant Jordi de Barcelona



4.000 delegats i delegades han omplert l'assemblea que ha tingut lloc aquest dimecres a la sala annexa del Palau Sant Jordi de Barcelona sota el lema "Plantem cara! Per la redistribució de la riquesa, derrotem l'especulació!". A l'acte hi han participat el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez; el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i representants de diferents moviments socials. Els líders sindicals han explicat les alternatives de la nostra organització davant les polítiques de retallades dels governs, l'atac a l'Estat del Benestar, i en defensa de l'ocupació. [més info ]

Manifestació a Barcelona sota el lema "El treball digne no és un privilegi"

15.000 persones han participat a les mobilitzacions de la Jornada Mundial pel Treball Digne


La UGT de Catalunya, CCOO i USO hem commemorat la Jornada Mundial pel Treball Digne, que des del 2008 se celebra cada any organitzada per la Confederació Sindical Internacional. L'acte central ha estat una gran manifestació al centre de Barcelona, que ha reunit unes 15.000 persones sota el lema 'El treball digne no és un privilegi'. Clicant aquí podeu veure'n algunes imatges. El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, ha recordat que el problema que té aquest país és de model productiu, i no pas de salaris ni de contractes, tal i com ho ha demostrat el fracas de la reforma del mercat de treball aprovada fa un any, o a les posteriors mesures laborals introduÏdes pel Govern.[més info]

jueves, 6 de octubre de 2011

Méndez (UGT) defiende una bajada de sueldos políticos por su "carácter simbólico"


BARCELONA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -


El secretario general de UGT, Cándido Méndez, ha considerado este miércoles que la bajada de sueldos de políticos que han reclamado los representantes de las juntas clínicas de los principales hospitales públicos de Catalunya y del sindicato Metges de Catalunya (MC) sería positivo en el ámbito "simbólico", aunque no resolvería los problemas de la crisis.

Al ser preguntado por los medios antes de una asamblea de delegados celebrada en Barcelona, el líder ugetista ha afirmado que "merecería la pena" que los políticos españoles reflexionaran sobre la posibilidad de bajarse los sueldos.

"Los políticos podrían hacer un gesto de esta naturaleza, aunque no resolvería los problemas de la crisis, que son mucho más profundos, pero a veces los símbolos tienen un carácter positivo", ha argumentado Méndez.

La CES se opone a la gobernanza de la depresión y de la represión salarial

La CES se opone a la gobernanza de la depresión y de la represión salarial

martes, 4 de octubre de 2011

Este año también hay Cesta de Navidad

Comité Intercentros Carrefour 28.09.2011

Este año también hay Cesta de Navidad

Nueva reunión del Comité Intercentros de Carrefour sin la presencia de las organizaciones de clase. Carrefour sigue con su actitud ANTISINDICAL contra UGT y CC.OO., por este motivo seguimos sin asistir a las reuniones del Comité Intercentros. Fetico y Fasga se pelean entre ellos por vender supuestamente logros conseguidos y se vuelve a poner de manifiesto la falta de soluciones a los problemas que diariamente tienen que soportar los trabajadores y trabajadoras en los centros de trabajo.

Destacaríamos:

Fechas de inventarios
Al igual que en las anteriores reuniones supuestamente nos las remitirán,¿Cuándo? eso ya esta por ver y además pueden sufrir modificaciones. En los centros de El Pinar, Hortaleza y Jaén se realizaran los inventarios por personal externo como prueba piloto.

Incentivos Finanzas y Seguros

Seguimos teniendo problemas en el cobro de los incentivos, ¿hasta cuando?, los trabajadores de Finanzas y Seguros ya están cansados tanto por la exigencia del puesto como de los errores del sistema en el cobro de los incentivos. La solución parece que es otro recordatorio a los centros.

Incentivos 1er semestre Trabajadores Polivalentes

Lamentable pero cierto, el actual sistema de incentivos del personal Base esta obsoleto desde hace tiempo ya que no incentiva a nadie y además la Polivalencia actual no la contemplaba ya que a fecha de hoy la única referencia en el actual sistema para el cobro del incentivo de uno o de varios puestos en diferentes secciones o sectores es en la que ha estado mayor tiempo el trabajador, situación esta que venimos denunciado la UGT desde hace mas de 3 años y donde la empresa no tiene ningún interés en solucionarlo.

Uniformidad 2011

Otro año mas se entregara el uniforme con retraso, el problema, como siempre, el proveedor, la cuestión, que a fecha de hoy no sabemos si antes de fin de año todos los trabajadores dispondrán del uniforme de este año.

Pago Bolsa Vacaciones

Todos los años desde que la empresa dio la opción del cambio de fecha en las vacaciones a cambio de la bolsa hay algún que otro problema en su cobro, generando gran desconfianza entre los trabajadores afectados.

Datos Personales en las Placas identificativas

En algunos centros y donde algunos iluminados ha vuelto a poner los dos apellidos en la placa identificativas, la empresa nuevamente mandará un recordatorio a los centros de que solo hay que poner un apellido.

Descuento en compras

Este año sin subida, ni del 8% que ya tenemos y que la empresa no quiere ampliar históricamente. Este año no se amplia la base del tope de compra como en otros años. Se amplia el descuento de empleado en los siguientes supuestos: Suspensión del contrato por víctima de violencia de género y por Excedencia por cuidado de familiar.

Cesta de Navidad

Aunque parezca mentira este año la empresa nuevamente entregara la cesta de Navidad, agradeciendo el esfuerzo de todos los trabajadores y a pesar de la situación económica de la compañía, esto demuestra que aunque los resultados económicos no son buenos, la entrega de la cesta de Navidad para los trabajadores esta por encima de los resultados económicos, desde UGT esperamos que Carrefour para años venideros la siga entregando aunque los resultados económicos sean buenos.

Manifestació: "El treball digne no és un privilegi" 6 D'OCTUBRE: A L'ATAC!!!


El proper dijous, 6 d’octubre, tornarem a sortir al carrer.

El món celebra la Jornada Mundial pel Treball Digne. I, a casa nostra, on s’han destruït més de 360.000 llocs de treball, entre assalariats i autònoms, reivindicar que el treball digne no és un privilegi és més important que mai.

L’atur se situa prop del 20%, i la seva cara més dramàtica, l’atur de llarga durada, no deixa de créixer, i afecta amb cruesa fins i tot franges que fins ara quedaven al marge, com la dels treballadors d’entre 35 i 45 anys. Tanmateix, mentre es perpetuen els grans incentius i les primes altes, 6 de cada 10 aturats ja han deixat de percebre la prestació per desocupació.

Ens havien venut la reforma laboral com la gran salvadora. Un any més tard es demostra que ha estat un gran fracàs. No només no ha generat més ocupació, sinó que tenim més atur i més precarietat. Els treballadors i les treballadores tornem a sortir perdent.

Però, a més, ara també està en perill la democràcia. Ens trobem davant de la dictadura del mercat i dels especuladors, disposats a fer allò que calgui per enderrocar l’estat del benestar que tants anys i sacrificis ha costat de crear.

La reforma constitucional és el darrer gol que AngelaMerkel i els mercats financers ens han colat per l’escaire.Una reforma que limita o prohibeix endeutar-nos a curt termini per poder recuperar a mitjà termini. És a dir, que limita o prohibeix la recuperació econòmica. Un nou gir a la dreta contra els treballadors. Perquè el problema del deute és sobretot un problema del sector privat i no dels diners públics. Però, ells això ja ho saben.

Mentre el Govern aprovava aquesta reforma, amb nocturnitat i traïdoria, per la porta del darrere ens deixava una segona reforma laboral no menys nefasta que la primera. Ara, les empreses podran fer contracte de pràctiques a joves... fins als 30 anys! I podran encadenar contractes temporals tantes vegades com vulguin. És la mort definitiva del contracte fix.

La destrucció del mercat laboral va lligada al desballestament de l’estat del benestar. Les retallades en sanitat, educació i serveis públics afecten aquells que menys tenen. I això en un país que inverteix 3 punts menys en matèria social que la mitjana europea, i 6 menys que, per exemple, Alemanya.

Els serveis públics esdevenen un pastís molt suculent per a la iniciativa privada. Mentre ells juguen a fer-se rics, a casa nostra el dèficit en l’assistència sanitària universal i pública posa cada dia en perill milers i milers de persones. I un milió i mig de catalans passen fam.

Ens sobren els motius per sortir al carrer. Una altra vegada.

Tantes com calgui. Hem de demostrar als poderosos que som més i que tenim raó. Volem un estat del benestar que ens faci a tots iguals. Volem sanitat. Volem educació. Volem serveis socials. I ho volem públic i de qualitat.

Som conscients que per aconseguir-ho, per fer una societat més justa, hem d’assolir alguns compromisos. I fem nostres aquests objectius. Cal corregir els problemes que ens han portat a la crisi. Necessitem una fiscalitat justa que garanteixi el procés i l’estat del benestar. Exigim polítiques de reactivació econòmica i de no control del dèficit. Volem un mercat laboral fort: invertir, formar, crear empreses productives són les claus.

Sortim tots al carrer! Perquè la força la tenim les persones.
A l’atac!!!
A tots els treballadors i treballadores
6 D'OCTUBRE: A L'ATAC!!!
El dijous, 6 d’octubre, amb motiu de la Jornada Mundial pel Treball Digne
Barcelona. 18.30 hores, pl. d’Urquinaona
Girona. 19 hores, pl. de la Independència
COMPTEM AMB TU!
Manifestacio El treball digne no es un privilegi
www.ugt.cat

Assemblea d'afiliats i delegats de la UGT amb Josep M. Àlvarez i Cándido Méndez

dimarts, 4 d'octubre de 2011 12:11

cartell-assemblea-5-10

Demà a les 11 hores, a la sala annexa del Palau Sant Jordi

La UGT de Catalunya organitza demà dimecres, 5 d’octubre, a les 11 hores, una assemblea d’afiliats i delegats a la sala annexa del Palau Sant Jordi de Barcelona, sota el lema “Plantem cara! Per la redistribució de la riquesa, derrotem l’especulació!”. A l’acte hi participaran el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez; el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i representants de diferents moviments socials. Els líders sindicals explicaran les alternatives de la nostra organització davant les polítiques de retallades dels governs, l’atac a l’Estat del Benestar, i en defensa de l’ocupació.

Abans de l’assemblea, a les 10.30 hores, Josep M. Àlvarez i Cándido Méndez atendran els mitjans de comunicació.

L’assemblea es podrà seguir en directe per www.canalugt.tv.

Assemblea d’afiliats i delegats de la UGT de Catalunya

DIA: dimecres, 5 d’octubre de 2011
HORA: a les 10.30 hores, declaracions d’Àlvarez i Méndez. A les 11 hores, assemblea.
LLOC: sala annexa del Palau Sant Jordi de Barcelona.