jueves, 18 de julio de 2013

LA UGT I CCOO CONVOCARAN VAGA A L’OCTUBRE AL COMERÇ TÈXTIL DE BARCELONA SI LA PATRONAL CONTINUA BLOQUEJANT EL CONVENI COL·LECTIU


De moment s’han convocat manifestacions el 13 i 27 de setembre

Davant la situació de bloqueig de les negociacions del Conveni Col·lectiu del Comerç Tèxtil  de la Província de Barcelona, i després de diversos intents d’aproximar postures al Tribunal Laboral de Catalunya, la UGT i CCOO de Catalunya han decidit convocar mobilitzacions en defensa d’un conveni digne i just.

Si la patronal continua boicotejant el nou conveni, els sindicats convocarem una vaga general al sector al mes d’octubre. Com a prèvia, ja s’han convocat manifestacions per als dies 13 de setembre (Rambla de Catalunya – Pelai) i 27 de setembre (Passeig de Gràcia – Portal de l’Àngel).
El Gremi del Comerç Tèxtil i Sastreria de Barcelona (que representa a Furest, Conti, Mango... totes elles empreses amb beneficis) pretén eliminar drets dels treballadors i les treballadores del sector, amb la congelació dels salaris durant tota la vigència del conveni, l’augment de la jornada laboral en 31 hores anuals i la retallada del 100% del salari en cas de baixa laboral. Aquesta  actitud comportarà una desregulació en el sector, de manera que els treballadors i les treballadores quedaran al lliure designi de l’empresari i només emparats per l’Estatut dels Treballadors.
Des de la UGT i CCOO de Catalunya, després d’un any i mig de negociacions en què la patronal no ha variat el seu plantejament de màxims, exigim el compliment dels acords signats i, per tant, que el II Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva sigui el marc de referència.