jueves, 18 de julio de 2013

CCOO SIGNA UN ACORD AMB LA PATRONAL DELS GELATS QUE NO GARANTEIX LA CONTINUÏTAT DEL CONVENI


La UGT de Catalunya no signa l’acord perquè ho considera una traïció als treballadors i treballadores que s’han estat mobilitzant aquests dies

Després de la reunió a l’acte de mediació prèvia a les noves mobilitzacions convocades pels pròxims dies en el sector dels gelats, CCOO ha signat un acord estatal amb la representació empresarial que no garanteix la continuïtat del conveni. Dit acord manté el conveni fins el 31 de desembre. Durant els pròxims mesos el conveni continua vigent (a excepció de l’article 37) amb la condició d’arribar a un acord abans de fins la d’any o perdrà tota la seva vigència a principis de l’any vinent. La pèrdua de l’article 37 significa que ja no es cobrarà en el sector la gratificació per jubilació, defunció o invalidesa.

A més, la signatura d’aquest acord limita el dret social dels treballadors de mobilitzar-se en defensa dels seus drets bàsics com recull el conveni. És a dir, CCOO noi proposarà cap mesura de pressió per aquests mesos ja que garanteix la Pau Social.   

La UGT de Catalunya vol deixar clara la seva postura en contra de la signatura d’un acord que deixa de banda tots els esforços dels treballadors i treballadores de les empreses els passats dies 28 de juny, 1, 3 i 5 de juliol.

A més a més, la UGT de Catalunya no ha signat l’acord perquè el conveni no perdés la ultraactivitat i garantir que es seguiria aplicant després de les negociacions. No s’ha signat perquè es consideraria una traïció als treballadors que van dipositar la seva confiança fa uns dies amb l’esperança de gestionar els drets que es mereixen.   

Per últim, la UGT de Catalunya vol informar que encara que s’hagi signat un acord per deixar a la UGT fora de les pròximes negociacions, no es consentirà aquesta fórmula i continuarà assistint a les reunions convocades i lluitant per un acord digne.