miércoles, 13 de enero de 2010

LA UGT DE CATALUNYA LLANÇA DE NOU LA CAMPANYA "T-CARA" PER PROTESTAR CONTRA LA PUJADA DE PREUS DEL TRANSPORT PÚBLIC


Des de www.ugt.cat es poden enviar correus de protesta als responsables de TMB, ATM, FGC, TRAM i RENFE Rodalies

El nostre sindicat considera que els preus han d'estancar-se i que cal crear una T-ACTIVA per aquells que busquen feina

La UGT de Catalunya reprèn la iniciativa de la campanya ciutadana de protesta per la pujada de les tarifes del transport públic per sobre de l'IPC del 2009. La campanya, que porta el nom de "T-CARA", consisteix, al igual que l'endegada l'any anterior, en un aplicatiu a la web del sindicat (www.ugt.cat) que permet enviar correus electrònics de protesta als responsables de TMB (de metro i d'autobusos), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, RENFE Rodalies, TRAM i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).
En l'enviament de mails de l'aplicatiu s'enviarà la següent carta:

Senyor/a:

Em dirigeixo a vostè per exposar el meu rebuig a l'augment abusiu dels títols de transport que han aprovat aquest any i que venen sent habituals en els últims anys. El transport públic és una necessitat social. Per a molts treballadors/es i usuaris/es l'ús del transport públic és necessari per poder accedir als seus llocs de treball i també es necessari per aquelles persones que es troben en recerca de feina. Aquest augment suposa una pèrdua del nostre poder adquisitiu. Per tots és sabut que som en un segon any de crisi. És per aquest motiu que exigim que en propers anys aquesta pujada sigui més continguda vers la situació real dels sous familiars.

A banda de posar de manifest el malestar per la pujada de preus, la UGT de Catalunya també reclama a l'administració que faciliti un nou títol de transport per tal que la gent en recerca de feina no hagi d'assumir els desplaçaments que això li comporti. A aquest títol, la UGT de Catalunya li dóna el nom de T-ACTIVA.

Amb aquesta campanya, la UGT de Catalunya torna a denunciar que la pujada de tarifes del transport públic i dels Rodalies retalla la capacitat adquisitiva dels treballadors del nostre país, i molt especialment dels que perceben les rendes més baixes. El nostre sindicat considera del tot desproporcionat i injustificable l'increment de preus d'aquest servei públic que utilitzem molts treballadors i treballadores, i lamenta que l'ATM contribueixi un any més a la pèrdua del poder adquisitiu dels seus usuaris, en lloc d'ajudar en l'actual situació de crisi econòmica.

El servei públic té una funció social i com a tal ha de donar un servei públic de qualitat. En canvi, s'han primat els beneficis de les empreses en lloc del factor social que exerceixen els serveis públics. La UGT de Catalunya posa damunt la taula la necessitat de què la Generalitat de Catalunya prengui una postura més social i no tant comercial, ara que ja recau sobre ella tota la responsabilitat en quan a matèria tarifària es refereix per als transport de Catalunya.

Els treballadors i les treballadores de la nostre societat ja es troben bastant sotmesos a la pressió incessant de la pujada de preus, que els suposa una gran minva a la seu pressupost. És especialment rellevant la pèrdua de capacitat adquisitiva degut sobretot a l'augment de gran part del productes, on hi destaca el transports.


En els darrers 5 anys, tot i les mancances patides al país i suportades pels usuaris i les usuàries, els preus de les rodalies Renfe han pujat amb un promig d'un 24%, un 4,50% de mitjana a l'any (zona 1).

Davant de la pujada abusiva de preus, i el fet que ja l'any passat Renfe Rodalies va reconèixer que els usuaris i usuàries rebrien un 20% menys de servei fins que al 2015 finalitzessin les obres de millora de la xarxa, la UGT de Catalunya va proposar la reducció del preu del transport o com a mínim la seva congelació.


Amb totes aquestes dades a la mà, la UGT de Catalunya exigeix al govern de Catalunya un veritable actuació davant aquesta situació que aturi aquesta situació i doni un impuls definitiu a les persones en recerca de feina amb mesures com posar al seu abast un títol de transport per trobar feina.