miércoles, 12 de enero de 2011

La UGT diu que la liberalització dels horaris precaritzarà més el comerç



Barcelona, 12 gen. (EFE).- La UGT de Catalunya s'ha mostrat avui totalment contrària a la liberalització dels horaris comercials i considera que aquesta mesura pretén acontentar la patronal i només serviria per precaritzar més el sector.

En un comunicat, la UGT ha reaccionat així a l'anunci fet ahir pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que plantejarà a les comunitats autònomes "accions concertades en matèria d'horaris comercials", cosa que el sindicat considera una "ingerència" en les competències de la Generalitat.

Segons la UGT, fa temps que el sector del comerç "ha tocat fons" i ha recordat la implantació fa un any de la jornada irregular a les grans superfícies per a uns treballadors que cobren un sou brut de 850 euros.

El sindicat considera que la conciliació de la vida laboral i personal en el sector ja és "bastant complicada" i la liberalització d'horaris comercials la farà "definitivament impossible".

La UGT creu que un comerç de futur, professional i competitiu no passa per obrir els diumenges i allargar horaris sinó per un altre tipus de polítiques, com la formació dels treballadors i la dignificació de les seves condicions laborals i socials. EFE