jueves, 14 de abril de 2011

Unes mil persones es manifesten a Bellvitge contra les retallades de salut



L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), 13 abr. (EFE).- Unes mil persones han participat avui en una concentració davant de l'Hospital de Bellvitge com a mesura de protesta per les retallades anunciades pel Govern, segons que han informat fonts sindicals.

A diferència de les concentracions convocades la setmana passada, en aquesta ocasió tots els sindicats representats a la junta de personal han secundat la mobilització, a la qual també s'han sumat veïns, pacients i representants polítics, com el portaveu d'ICV i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Alfonso Salmerón.

La mobilització ha començat a la porta principal del centre sanitari, on els convocats han cantat consignes a favor de la sanitat pública i en contra del conseller de Salut, Boi Ruiz.

Posteriorment, els manifestants han tallat durant més de vint minuts el trànsit de la Gran Via de l'Hospitalet.

El portaveu de la UGT a l'Hospital de Bellvitge, Agustín Chavarría, ha demanat que "les retallades necessàries s'apliquin en altres camps que no afectin l'estat del benestar".

Respecte a l'anunci del conseller Boi Ruiz per pal·liar els efectes de la retallada, com que aquests no afectaran als malalts greus ni a l'atenció primària, el portaveu d'UGT ha dit que "es nota que intenten fer marxa enrere, però aquestes mesures són del tot insuficients".

Chavarría ha lamentat que "no disposem d'informació de primera mà sobre les mesures previstes per estalviar el 10%" i ha demanat als responsables de la conselleria que "retirin definitivament el pla d'ajust". EFE