martes, 25 de abril de 2017

LA UGT PRESENTA A L’HOSPITALET LA CAMPANYA CONTRA L’EXPLOTACIÓ LABORAL DE LES EMPRESES MULTISERVEIS




Aquestes empreses imposen als seus treballadors condicions laborals i salarials molt per sota dels convenis sectorials


La UGT de l’Hospitalet presentarà aquest dijous, 27 d’abril, en roda de premsa la campanya del sindicat “A igual treball, igual sou”, que denuncia el frau i l’explotació laboral que representen les empreses multiserveis o de serveis integrals.

El nostre sindicat presentarà un informe sobre la implantació de les empreses multiserveis a la Regió Metropolitana de Barcelona i, més concretament, a L’Hospitalet de Llobregat, on hi operen unes 40 empreses multiserveis, que ocupen uns 1.600 treballadors i treballadores.

A la presentació hi intervindran Joan Barrachina, secretari local de la UGT de L’Hospitalet, i Afra Blanco, membre de la Comissió Permanent de la Regió Metropolitana de Barcelona – UGT de Catalunya.

Les empreses multiserveis o de serveis integrals són aquelles que no tenen una activitat principal com a tal i que presten un ampli ventall de serveis auxiliars (neteja, seguretat, manteniment, hostaleria, transport...) a terceres empreses.

Aquest tipus d’empreses regulen les condicions laborals mitjançant convenis propis amb condicions laborals i sous mínims, evitant l’aplicació dels convenis col·lectius sectorials. La contractació d’empreses multiserveis suposa per a l’empresa usuària una reducció de costos, però empitjorant i precaritzant les condicions laborals i salarials. Els treballadors contractats a través de multiserveis poden arribar a cobrar la meitat que un treballador a qui se li aplica el conveni sectorial corresponent, i moltes vegades fins i tot treballant més hores.


Roda de premsa: presentació campanya empreses multiserveis

DIA: dijous, 27 d’abril de 2017.
HORA: 10.30 hores.
LLOC: local de l’IDFO. Carretera d’Esplugues, 14-16. Davant del Palauet de Can Buxeres. L’Hospitalet de Llobregat.