martes, 11 de enero de 2011

UGT adverteix que moment és crític i que, sense acord, hi haurà mobilització


Barcelona, 11 gen. (EFE).- El sindicat UGT ha advertit avui que el moment actual de les negociacions sobre la reforma de les pensions és "crític" i que queden només "entre 10 i 15 dies" per avançar en la consecució d'un acord que pugui evitar noves mobilitzacions, entre elles, una altra possible vaga general.

"Estem en temps de negociació, però si no es produeix un resultat positiu, entrarem en el temps de la mobilització, en el qual no descartem res", ha assegurat el secretari confederal d'Acció Sindical d'UGT, Toni Ferrer, en declaracions als periodistes.

Ferrer, que ha participat avui en una jornada sobre la negociació col·lectiva organitzada per la UGT a Barcelona, ha assegurat que "tenim entre 10 i 15 dies" per a assolir algun acord abans que el Govern presenti el seu projecte de llei de reforma de les pensions el 28 de gener que ve.

El dirigent d'UGT ha insistit que la voluntat de les organitzacions sindicals és "esgotar" la negociació com, segons que ha subratllat, han fet sempre en moments de conflictes amb el Govern, per passar després, una vegada s'evidencia la impossibilitat de l'acord, a la mobilització.

"No creiem, per tradició, en les vagues preventives. Nosaltres apurem les negociacions, ens carreguem de raons i després ens mobilitzem", ha dit, després d'admetre que s'està obrint "un espai" en la negociació, encara que segueix sent "insuficient".

L'escull principal per a un acord continua sent la proposta del Govern de retard de l'edat legal de jubilació de 65 a 67 anys.

En aquest moment de les negociacions, Toni Ferrer ha destacat també la necessitat de poder arribar amb el Govern i amb les organitzacions patronals a un pacte global que vagi més enllà de la reforma de les pensions i que inclogui també, per exemple, la negociació col·lectiva.

El dirigent sindical ha assegurat també que avui mateix proposarà a la CEOE reprendre els contactes sobre la negociació col·lectiva.

Qualsevol conversa hauria de deixar de banda, segons el seu parer, qüestionar la ultractivitat dels convenis col·lectius o l'exclusió dels nous contractats d'aquests contractes que, ha recordat, tenen rang de llei.

"Tampoc no encaixa -ha dit- que es pretengui que el conveni col·lectiu sigui un bell llibre del qual algun decideixi no mirar més que la portada o passar d'algun capítol".

Malgrat admetre que la negociació amb la CEOE sobre la negociació col·lectiva no ha avançat al ritme que tenia per la crisi en aquesta organització patronal, s'ha mostrat confiat en que pugui ara impulsar-se de la mà de Joan Rosell, el seu nou president. EFE