martes, 23 de febrero de 2016

Acord de col•laboració entre la UGT de Catalunya i l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya)


nopucesperarLa UGT de Catalunya ha signat un acord de col·laboració amb l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) amb la finalitat d’oferir assessorament laboral i defensar els drets dels treballadors i les treballadores que pateixen aquestes malalties.
Un dels problemes que més angoixa aquestes persones és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo, de manera que els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari.
Per això, i dins de la campanya “No puc esperar!” de l’ACCU (http://www.nopucesperar.cat/), el nostre sindicat facilitarà a aquestes persones l’ús dels lavabos de les nostres 36 seus arreu de Catalunya.
D’altra banda, l’ACCU ha detectat que aquesta situació suposa un problema per a algunes persones malaltes també en l’horari laboral, ja que en molts llocs de treball el temps per anar al lavabo és limitat. Per això, la UGT de Catalunya ha acordat amb l’associació oferir assessorament laboral gratuït en primera instància a aquestes persones pels motius que comporta la seva malaltia en el lloc de feina, així com buscar-hi solucions a través de la negociació col·lectiva i sensibilitzar les empreses i la resta de treballadors i treballadores.