jueves, 13 de octubre de 2011

EL TSJC reconeix el dret a fer les vacances que no s'han pogut gaudir després d'un accident laboral




dimarts, 11 d'octubre de 2011 16:18

El tribunal desestima el recurs que Aena havia interposat contra la sentència del Jutjat Social núm. 2 de Girona, favorable al treballador, un bomber de l’aeroport gironí

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al bomber que fa dos anys va demandar Aena per la negativa de la Direcció de l’Aeroport de Girona de concedir-li 15 dies de vacances que no havia pogut gaudir en el 2008 després de patir un accident de treball.

En el 2009, un cop reincorporat a la feina, el bomber va demanar els 15 dies de vacances pendents. Davant la negativa de l’empresa, va decidir tirar endavant una demanda judicial per obtenir el reconeixement d’aquest dret.

Entre d’altres arguments, el gabinet jurídic de la UGT va fonamentar la demanda en la sentència del Tribunal de Justícia de la CE, en base a la Directiva Comunitària en la qual es reconeix el dret a gaudir de vacances anuals retribuïdes durant l’any següent al de meritació, quan el treballador hagi iniciat una incapacitat temporal abans de gaudir de les vacances i li hagi impedit fer-les el mateix any.

Tot i que el conveni col·lectiu d’Aena restringeix la recuperació de vacances pendents fins al 31 de gener de l’any següent, la sentència considera superada aquesta restricció i declara que el conveni ha d’adaptar-se a les normes de contingut general, com és la Directiva 2003/88/CE i l’Estatut dels Treballadors.

Aena va interposar recurs davant el TSJC, qui ara ha ratificat els termes de la primera resolució judicial a favor del bomber demandant. Ara, davant el fet que aquesta segona sentència ha esdevingut ferma, Aena ha descartat presentar recurs de cassació i ha decidit complir la sentència que reconeix el dret del bomber a gaudir de les vacances pendents i l’abonament de 200 euros en concepte d’honoraris.

Des del nostre sindicat valorem positivament aquesta sentència, ja que fa efectiu el reconeixement del dret del treballador a gaudir d’una part de les vacances meritades que no havia pogut fer a causa de la seva incapacitat temporal.

En aquest enllaç trobareu la sentència del TSJC.