jueves, 4 de diciembre de 2014

EL COMERÇ CATALÀ DEFENSA EL MANTENIMENT DELS HORARIS COMERCIALS ACTUALS


  • La CCC exigeix una resolució ràpida al TC i està convençuda que els serà favorable
Barcelona, 04/12/14.- Davant l’anunci de la suspensió de la llei catalana d’horaris comercials per part del Tribunal Constitucional (TC), la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) defensa l’acord al qual ha arribat tot el sector per mantenir els horaris comercials segons la normativa catalana i no permetre les ingerències del govern de l’Estat espanyol.
Així mateix, la CCC exigeix al TC una resolució ràpida i que no esperi esgotar el termini de cinc mesos que tècnicament té per donar una resposta. Així mateix, els membres de l’organització comercial estan convençuts que la sentència serà favorable a la llei catalana i demana calma i tranquil·litat.
Mentrestant, la CCC considera que no cal modificar res, perquè ens trobem en un període transitori. Igualment, vol aclarir que el recurs interposat no és cap a la llei sencera, sinó cap a tres articles en particular. És a dir, que no en resulten afectats ni els 10 dies de festius d’obertura comercial autoritzada per la Generalitat de Catalunya ni implica la llibertat total, tal com es vol imposar.
La CCC també manifesta que les 72 hores setmanals d’obertura que actualment marca la llei són més que suficients per donar servei als consumidors i conciliar la vida laboral i familiar dels treballadors del comerç. Alhora, també defensa l’existència del període de rebaixes, ja que és defensar la moda i els dissenyadors catalans, a més de la indústria local.
Ja per acabar, la CCC recorda que les dades oficials no enganyen: el model comercial català és un model d’èxit i ha demostrat que dóna millors beneficis –tant econòmics com socials– que el model ultraliberal que vol imposar el Govern espanyol.