martes, 28 de mayo de 2013

MACROMANIFESTACIÓ DELS BOMBERS DE CATALUNYA DAVANT DEL DEPARTAMENT D’INTERIOR FINS AL PARLAMENT



Demà, a les 11 hores, amb motiu de la resolució del Conseller sobre la Campanya Forestal 2013
La campanya forestal presentada per aquest 2013 presenta noves retallades al cos de bombers de Catalunya i als parcs d’estiu per els mesos de juliol i agost. La reducció d’equips de treballs pels bombers, el tancament de nou torres de guaita i el mal estat dels parcs d’estiu posen en risc a la ciutadania i al cos de bombers. 

Per una altra banda, els bombers han remarcat avui a la roda de premsa que és el primer cop que es redueix tant la campanya forestal (a dos mesos, juliol i agost) en trenta anys que porta el cos de bombers en actiu. Es perd la meitat de la capacitat extintora. A més, una de les dates on es necessiten més dispositius i la jornada dels bombers és més activa és la nit de Sant Joan, amb aquesta reducció de la campanya i les constants retallades afirmen que els riscos als què estan sotmesos el cos i la ciutadania és molt elevat.

Per tot això, demà a les 11 hores tots els bombers de Catalunya acudiran davant del Departament d’Interior per fer escoltar-se i arribaran fins al Parlament on esperaran la resolució  del conseller sobre la campanya forestal 2013.

Junt amb aquesta convocatòria adjuntem la nota de premsa amb les principals mancances plantejades sobre la campanya forestal del 2013.