jueves, 27 de junio de 2013

CARREFOUR ATEMPTA CONTRA LA LLIBERTAT SINDICAL I EXCLOU LA UGT DEL PROCÉS ELECTORAL AL CENTRE DE LA MAQUINISTA



L’empresa no ha permès que la UGT de Catalunya es presenti a les eleccions sindicals que tindran lloc demà


Carrefour no ha tingut prou amb la reforma laboral i el Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems que ha signat amb els sindicats d’empresa FETICO i FASGA. En un nou atac a la legalitat i la llibertat sindical, la multinacional ha manipulat el procés electoral al centre de La Maquinista (Barcelona) -que es va iniciar el passat 3 de juny i que culminarà demà- per perjudicar la participació de la UGT de Catalunya.


Tot i complir amb els requisits legals i després de múltiples reclamacions perquè és reconegués la nostra candidatura, Carrefour ha impedit la participació democràtica de la UGT de Catalunya al procés electoral, amb l’ajut d’altres sindicats preocupats –suposem- per haver de competir en igualtat de condicions.

Davant de la manca de garanties d’aquest procés electoral, la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya recorrerà a la justícia per defensar la llibertat sindical a Carrefour i denunciar la persecució a què s’han vist sotmesos els treballadors i les treballadores del centre, pressionats amb amenaces fins a límits intolerables.