miércoles, 23 de mayo de 2012

LA REFORMA LABORAL PROVOCA L’AUGMENT D’ATUR JUVENIL MÉS IMPORTANT DES DE L’INICI DE LA CRISI


Durant el primer trimestre de l’any la taxa d’atur juvenil ha augmentat un 6,1% respecte al mateix període de l’any anterior


Demà dijous, 24 de maig, el Congrés dels Diputats debatrà i votarà –i, previsiblement, aprovarà- una nova reforma laboral, una de les més lesives per als drets laborals de la història de la democràcia al nostre país.

Si la situació laboral de la gent jove ja era prou greu, l’aplicació de la reforma laboral del PP no ha fet més que agreujar-la. Durant el primer trimestre de l’any, la taxa d’atur juvenil (16-24 anys) ha superat el 50%. Aquest percentatge encara és més preocupant si agafem la franja d’edat dels 16 als 19 anys, en què un 69,4% es troben en situació d’atur.

De fet, durant el primer trimestre del 2012 s’ha produït l’augment de la taxa d’atur juvenil més important des de l’inici de la crisi: un 6,1% més que el mateix període de l’any anterior.

Demà, el portaveu nacional de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya, Daniel García, presentarà un informe sobre com està afectant a la gent jove l’entrada en vigor de la reforma laboral.