jueves, 31 de enero de 2013

LA UGT DE CATALUNYA REBUTJA EL CONVENI COL·LECTIU DE GRANS MAGATZEMS SIGNAT PER FASGA I FETICO



Augmenta la jornada laboral, es treballarà els diumenges i cada centre de treball podrà reduir salaris si té pèrdua de vendes


Aquesta matinada la patronal de grans magatzems, ANGED, i els sindicats d’empresa FASGA i FETICO han signat un conveni col·lectiu que rebaixa les condicions laborals dels treballadors i les treballadores, precaritzant encara més el sector del comerç.

Les novetats que s’han introduït en aquest conveni i que perjudiquen greument els treballadors i les treballadores –les dones són majoritàries al comerç-, són les següents:

·         Congelació salarial de 2012 a 2016 i possibilitat de reducció salarial d’un 5% si un centre de treball manté situació de pèrdua de vendes.
·         Augment de la jornada anual en 28 hores.
·         Distribució de jornada trimestral (fins ara el calendari era anual), que l’empresa pot modificar davant d’un imprevist.
·         Reducció dels diumenges a treballar del 70% fins al 55% dels autoritzats, però amb un mínim de 9 diumenges i amb l’obligació que tots els treballadors que tenen contracte de dilluns a dissabte el modifiquin i passin a treballar de dilluns a diumenge. Això a Catalunya significa que TOTS els treballadors de grans magatzems treballaran TOTS els festius autoritzats (8).


Per tot això, la UGT de Catalunya manifesta la seva oposició i el seu frontal rebuig a un conveni que condemna més de 23.000 treballadors i treballadores a Catalunya i uns 230.000 a tot l’Estat a unes condicions d’absoluta precarietat amb la rebaixa de les seves condicions laborals.