martes, 19 de octubre de 2010

Els sindicats reclamen que s'apliquin les clàusules de revisió salarial

Barcelona, 14 oct. (EFE).- CCOO i UGT han denunciat avui que l'IPC a Catalunya, que se situa en el 2,4% interanual, perjudica especialment els aturats i els pensionistes, i han reclamat el manteniment de les clàusules de revisió salarial dels convenis perquè els treballadors puguin fer front a aquesta situació.

L'IPC català s'ha mantingut estable al setembre respecte al mes anterior, malgrat que la taxa interanual s'ha incrementat tres dècimes fins a situar-se en el 2,4%, fet que suposa un 0,3% per damunt de la taxa interanual estatal (2,1%), segons han destacat els sindicats en sengles comunicats.

Davant aquest panorama, consideren necessari el manteniment de les clàusules de revisió salarial dels convenis col·lectius perquè és l'única manera de "blindar" el poder adquisitiu dels salaris.

Un altre sindicat, USOC, ha valorat també com a negativa l'evolució dels preus al consum que, segons la seva opinió, "farà missió impossible per a molts arribar a final de mes".

De la seva banda, la patronal de la petita i mitjana empresa, PIMEC, ha lamentat també l'increment dels preus, una dada que se suma, segons el seu parer, a altres paràmetres negatius com el del menor nivell d'activitat i la major taxa d'atur de l'economia espanyola en relació amb el conjunt de la Unió Monetària. EFE