martes, 19 de octubre de 2010

LA UGT DE CATALUNYA CONSIDERA MOLT GREU QUE SALUT CRIMINALITZI INJUSTIFICADAMENT ELS TREBALLADORS D'AQUEST PAÍS


El nostre sindicat exigeix a la consellera que expliqui davant del Consell de Relacions Laborals de Catalunya els incentius als metges perquè donin menys baixes laborals

Davant les informacions que el Departament de Salut està incentivant econòmicament els metges perquè donin menys baixes laborals, la UGT de Catalunya vol denunciar que considera molt greu que s'ataqui d'aquesta manera el dret a la salut dels treballadors d'aquest país, així com que se'ls imputi suposadament un frau a la Seguretat Social amb la complicitat del metge de capçalera.
Aquest fet no només suposa una criminalització injustificada del treballador -la part més feble del sistema-, sinó que també posa en dubte la professionalitat dels facultatius.
Considerem que per abordar la qüestió de l'absentisme és necessari un consens entre les parts (sindicats i patronal), i no l'actuació unilateral d'un departament de la Generalitat per un problema que pugui suscitar des del punt de vista de la sanitat pública. I el primer consens hauria de ser aclarir què entenem per absentisme, ja que des de molts sectors es comptabilitza com a tal fins i tot els períodes de vacances i les baixes per maternitat.
Des del nostre sindicat exigim a la consellera de Salut que expliqui les mesures que està aplicant el seu departament davant del Consell de Relacions Laborals, que és l'espai on s'han de discutir i consensuar les polítiques laborals d'aquest país.