miércoles, 20 de octubre de 2010

UGT dóna instruccions per col·lapsar els jutjats amb demandes laborals


Barcelona, 20 oct. (EFE).- UGT ha donat avui instruccions als seus responsables d'acció sindical a Catalunya per portar a inspecció de treball i als tribunals laborals qualsevol aplicació de la reforma laboral a les empreses per provocar un col·lapse dels jutjats socials, que l'acabi fent inaplicable.

Aquest és el punt fonamental de l'estratègia que ha dissenyat el sindicat a Catalunya contra la reforma laboral aprovada pel Govern, una vegada deixada enrere la vaga general del 29-S.

"Cal deixar clar que la vaga no va ser el punt final de les mobilitzacions contra la reforma, sinó l'inici. Les empreses que l'apliquin de manera arbitrària i autoritària es trobaran amb el rebuig frontal de la UGT i l'increment de la conflictivitat", ha assegurat el secretari de Política Sindical d'aquest sindicat a Catalunya, Camil Ros, en declaracions als periodistes.

En la pràctica, UGT pretén que els seus representants en les empreses i indústries es mobilitzin en contra de qualsevol intent d'aplicar els aspectes més polèmics de la reforma, com els acomiadaments col·lectius o individuals utilitzant com a argument la previsió de reducció d'ingressos o les previsibles pèrdues.

També els delegats d'aquest sindicat seran bel·ligerants quan detectin acomiadaments per absentisme, la distribució irregular de la jornada o contractacions a través d'ETT.

Camil Ros està convençut que, d'aquesta manera, es produirà sens dubte "un col·lapse" dels jutjats socials i dels tribunals laborals.

"Aquesta reforma, com asseguren moltes persones de la judicatura i del món acadèmic, no cal aplicar al mercat de treball, ja que és impossible definir com motiu d'acomiadament la disminució persistent d'ingressos o una previsió de pèrdues", assegura el dirigent sindical.

Segons l'opinió d'UGT, les primeres sentències o arbitratges que es produeixin sobre l'aplicació de la reforma seran determinants per crear "la jurisprudència real" contra els efectes de la Reforma Laboral.

UGT té a Catalunya uns 25.000 delegats en el conjunt de les indústries i empreses de més de deu treballadors, fet que suposa, segons dades d'aquest sindicat, que ostenten el 60% de la representació sindical. EFE