martes, 14 de diciembre de 2010

CCOO i UGT veuen cada vegada més a prop una nova convocatòria de vaga general

 Barcelona, 13 des. (EFE).- Els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Alvarez, han advertit avui al Govern que si insisteix en la seva línia de reformes del sistema de pensions i de la negociació col·lectiva es trobarà probablement amb una nova convocatòria de vaga general.
 
Les propostes que està llançant l'executiu de José Luís Rodríguez Zapatero sobre el que pot ser el nou càlcul de les pensions o sobre la prolongació de l'edat de jubilació ha provocat que els sindicats dibuixin unes estratègies de mobilització, que no descarten la vaga general.
 
"Si es produeix un atac al sistema públic de pensions que qüestioni el seu futur, ens mourem en clau de vaga general", ha assegurat Joan Carles Gallego, a l'hora que Josep Maria Alvarez ha insistit que "és obvi que la nostra resposta ha de ser contundent i pot ser perfectament una vaga general".
 
Fins que arribi aquest moment i per mantenir viva la protesta per la manera com el Govern està intentant tallar la crisi econòmica, CCOO i UGT han convocat aquest pròxim dimecres 15 de desembre dues concentracions de delegats sindicals davant Foment de Treball i la Delegació del Govern, que confluiran en la plaça Sant Jaume de Barcelona.
 
En paral·lel, també s'organitzaran concentracions de sindicalistes davant diverses indústries de tot Catalunya, segons que han explicat en conferència de premsa els líders d'UGT i CCOO.
 
Al mateix temps, Álvarez i Gallego han fet avui una crida a tots els treballadors a participar dissabte, 18 de desembre, en una gran manifestació central que tindrà lloc a la tarda a Barcelona, i que discorrerà des de la plaça Universitat a la d'Urquinaona.
 
Amb aquestes mobilitzacions, els sindicats volen deixar clar el rebuig que els suscita la reforma laboral aprovada a l'estiu, així com a mesures preses recentment com eliminar les ajudes de 426 euros que reben els aturats sense ingressos.
 
"Cal tornar a la lluita, a les mobilitzacions. No hem de resignar-nos. En la majoria dels països europeus hi ha un interès perquè la crisi la paguin aquells que no l'han creat: els treballadors", ha advertit el secretari general d'UGT.
 
Gallego i Álvarez han advertit especialment que no acceptaran la prolongació de la jubilació fins als 67 anys, ni l'ampliació del període que computa per cobrar la pensió en considerar aquestes mesures "una agressió" contra els treballadors, quan la Seguretat Social té encara superàvit.
 
"Aquesta reforma del sistema de pensions no aconseguirà reduir el dèficit fiscal actual. L'única explicació per aplicar aquests canvis és que existeixin interessos ocults del sector econòmic i financer", ha assegurat Gallego.
 
Álvarez també ha assenyalat que l'únic objectiu de les mesures econòmiques del Govern és reduir els salaris per la via de la reforma laboral, de la reforma de les pensions, que considera "sou diferit", i de la retallada de la negociació col·lectiva. EFE