viernes, 3 de diciembre de 2010

LA UGT DE CATALUNYA REBUTJA L'ELIMINACIÓ DE L'AJUDA DE 425 EUROS ALS ATURATS



La UGT de Catalunya valora molt negativament la decisió del Govern de l'Estat d'eliminar a partir del febrer l'ajuda de 426 euros als aturats que han esgotat la prestació per desocupació.
Per al nostre sindicat, el Govern s'equivoca greument en la sortida d'aquesta crisi, ja que de nou fa recaure la factura de la crisi sobre les espatlles dels treballadors i les treballadores i de les classes més desfavorides. Els aturats i les aturades -molts d'ells, de llarga durada- són les prinicipals víctimes d'aquesta crisi, i retirar-los aquest ajut de subsistència significa condemnar-los a la pobresa i l'exclusió social.
Al mes d'octubre, només el 45,1% de les persones desocupades rebia la prestació contributiva, un 3,4% menys que el mes anterior. D'altra banda, el nivell de cobertura total (persones que reben algun tipus de prestació) també va disimuir, per situar-se en un 78,4% (2,8% menys que el mes anterior). La situació de moltes famílies al nostre país és, per tant, molt greu.
Així, demanem al Govern que recapaciti i que tiri endavant mesures que siguin justes, que no reduexin encara més el poder adquisitiu de les famílies (així serà impossible reactivar l'economia) i que no es dirigeixin a reduir prestacions i serveis públics, sinó a augmentar els ingressos a partir de l'increment d'impostos als qui més tenen, reduir el frau fiscal i l'economia submergida, i crear taxes específiques per al sector financer i les transaccions financeres internacionals.