martes, 14 de diciembre de 2010

CONCENTRACIONS DEL 15-D CONTRA EL BLOQUEIG DE LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA I LES RETALLADES SOCIALS I LABORALS


En el marc de la jornada europea de mobilitzacions convocada per la CES i com a prèvia a la manifestació de dissabte, 18 de desembre

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat demà dimecres, 15 de desembre, una jornada europea d'acció descentralitzada contra les mesures d'austeritat que estan aplicant els governs europeus i que suposen una retallada de drets socials i un atac a l'Estat del Benestar. Les mobilitzacions també seran una protesta contra el bloqueig de la negociació col·lectiva.
A Barcelona, s'ha convocat una concentració de delegats i delegades a les 13 hores a la Plaça de Sant Jaume.
Altres mobilitzacions a Catalunya convocades per la UGT:
  • Baix Llobregat: concentració "No nos dejarán ni las migas", a les 12 hores davant de la Fira de Cornellà. Es menjaran migas com a acció de protesta per les retallades. Hi estan convocats els delegats d'empreses on hi ha actualment ERO o conflictes per diferents motius.
  • L'Hospitalet: aturada i concentració de 5 minuts a les 12 hores davant de l'Ajuntament.
  • Badalona: concentració de delegats a les 11.30 hores davant de l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) d'Artigas (c. d'Aribau, 11).
  • Vallès Oriental: concentració de delegats a les 10 hores davant de l'OTG de Granollers (c. del Primer Marquès de les Franqueses, 146).
  • Maresme: "Plantada de caques" a les 12 hores a la Riera de Mataró (des de la Plaça de Santa Anna fins a l'Ajuntament). Sota el crit de "Aquestes retallades socials són una caca, plantem cara!", es plantaran 200 caques amb un cartell cadascuna en què es podrà llegir "reforma laboral".
  • Vallès Occidental: aturada i concentració de 5 minuts a les 12 hores davant dels Ajuntaments de Sabadell, Terrassa, Rubí, Cerdanyola i Ripollet.
  • Osona: concentració a les 12 hores al Passeig de Vic. 
  • Gironaconcentració de 5 minuts davant de la Subdelegació del Govern a les 12 hores.
  • Tarragona: a les 11 hores aturades de 5 minuts a les principals empreses de Tarragona, i a les 12 hores concentració de delegats davant de l'Estàtua dels Despullats (Rambla Nova).
  • Lleida: aturada i concentració de 5 minuts a les 12 hores davant de la seu de la UGT (Av. de Catalunya, 2).
Les mobilitzacions continuaran dissabte, 18 de desembre, amb una gran manifestació a les 17 hores a Barcelona (de Plaça Universitat a Plaça d'Urquinaona) contra la reforma laboral, la retallada de drets socials i laborals i la retirada del subsidi de 426 euros a les persones aturades, i pel manteniment del sistema públic de pensions i el respecte a la negociació col·lectiva.