sábado, 11 de febrero de 2012

La comunitat educativa convoca una mobilització “Per l’educació pública, cap retallada”

La concentració serà demà dissabte, 11 de febrer, a les 17 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona

La comunitat educativa de Catalunya ha convocat una concentració demà dissabte, 11 de febrer, a les 17 hores, per denunciar els efectes que estan tenint les retallades sobre el model educatiu públic. El lema de la convocatòria és “Per l’educació pública de Catalunya, cap retallada”.

La Federació d’Ensenyament de la UGT de Catalunya, com a entitat convocant, fa una crida als treballadors i les treballadores de l’educació, a les famílies i a la ciutadania en general a assistir-hi.

Les retallades de la Generalitat estan afectant les polítiques educatives socials i laborals, vulnerant drets que posen en perill la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i, per tant, el futur dels nostres infants i joves. El pressupost d'Ensenyament de la Generalitat per al 2012 és inferior al del 2007, tot i comptar amb 150.000 alumnes més ara que aquell any.

En finalitzar la concentració es llegirà un manifest on, entre d’altres, la comunitat educativa anunciarà la decisió de constituir-se en un Observatori per l’Educació Pública de Catalunya, del qual la UGT en formarà part.

En aquest enllaç trobareu al declaració unitària.

Les entitats convocats de la concentració són:

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) - Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) - Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) - Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) - Federació d’Ensenyament de CCOO - Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) - Federació d’Ensenyament de la UGT de Catalunya - Sindicat d’Estudiants (SE) - USTEC·STEs (IAC).