jueves, 26 de abril de 2012

ACTE COMMEMORACIÓ DIA MUNDIAL DE LA SEGURETAT I SALUT EN EL TREBALL


Barcelona, 26 d’abril de 2012
ACTE COMMEMORACIÓ DIA MUNDIAL DE LA SEGURETAT I SALUT EN EL TREBALL
Demà, a les 12 hores, al Fossar de les Moreres
Aquest dissabte, 28 d'abril, se celebra el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball. És per això que demà divendres la UGT de Catalunya i CC.OO. de Catalunya farem un acte conjunt en commemoració d'aquesta jornada. Sota el lema "Amb sindicats, la feina és més segura i saludable", delegats i delegades d'ambdós sindicats es concentraran a les 12 hores al Fossar de les Moreres.Per part de la UGT de Catalunya, hi assistiran el secretari de Política Sindical, Camil Ros, i el responsable de Salut Laboral, Dionís Oña.
Amb aquest acte conjunt, la UGT i CC.OO. volem recordar totes les víctimes dels accidents laborals i les malalties professionals, solidaritzar-nos-hi i recordar els 78 accidents mortals que van tenir lloc en jornada de treball el passat 2011 a Catalunya. l nostre suport a aquestes persones i a les seves famílies reafirma el nostre compromís de lluita per defensar la salut laboral i per aconseguir unes condicions laborals millors a tots els centres de treball per a tots els treballadors i treballadores, sense distinció: és un dret per al conjunt de la població treballadora, i no admet excepcions ni exclusions.
A més, amb la nova realitat política del país, la reforma laboral i les seves conseqüències, els treballadors i treballadores del nostre país estan patint la pèrdua de drets i millores de conveni en matèria d’incapacitat temporal (IT) o la cessió del control de la IT a les mútues, entre d’altres. Aquestes retallades, unides a la por de perdre la feina (ja que, amb la reforma, faltar nou dies a la feina de manera intermitent durant dos mesos, tot i tenir baixa mèdica, és causa d’acomiadament objectiu), fan que els treballadors i treballadores tornin al lloc de treball sense estar recuperats de la malaltia i perjudiquin la seva pròpia salut individual i la salut pública.