viernes, 27 de abril de 2012

Méndez (UGT) veu inconstitucional reforma laboral i crida a la mobilització


Méndez (UGT) veu inconstitucional reforma laboral i crida a la mobilització
Sabadell (Vallès Occidental), 26 abr. (EFE).- El secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Cándido Méndez, considera que la reforma laboral impulsada pel govern de Mariano Rajoy és inconstitucional i demana a la població que se sumi a les mobilitzacions previstes per a aquest diumenge i l'1 de Maig.

Méndez ha carregat contra la reforma laboral del Govern, assegurant que les anteriors reformes realitzades a Espanya comptaven amb una negociació col·lectiva prèvia i la garantia de la tutela judicial davant un acomiadament, cosa que ara no passa i que ha qualificat de "situació sense precedents".

"La reforma ja està tenint efectes negatius a curt termini,", ha lamentat Méndez, que afegeix que "és impresentable que s'hagi imposat un Reial Decret Llei que posa els drets dels ciutadans com a moneda de canvi".

El líder sindicalista també ha assegurat que s'han equiparat els drets dels treballadors espanyols ja no als dels empleats de països com els Estats Units, sinó com altres amb situacions pitjors com la Xina.

Cándido Méndez ha visitat avui Sabadell, on ha participat en una assemblea comarcal prèvia a les mobilitzacions convocades per aquest pròxim diumenge i el dia 1 de maig a tot l'Estat. EFE

Méndez titlla de pueril el Govern per atribuir crisi a comunitats autònomes
Sabadell (Vallès Occidental), 26 abr. (EFE).- El secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Cándido Méndez, ha titllat de "pueril" l'actitud del Govern d'atribuir la situació econòmica a Espanya a la gestió de les comunitats autònomes i els ajuntaments.

A la ciutat catalana de Sabadell, on ha participat en una assemblea comarcal, el líder sindical ha indicat que un govern no pot atribuir tal responsabilitat a administracions inferiors.

"És un comportament pueril, el govern està donant un espectacle davant el món, traient-se les puces de sobre", ha dit.

Méndez ha apel·lat a la inversió pública des d'aquestes administracions per obtenir una recuperació econòmica, malgrat admetre que sí que hi ha hagut casos de dubtosa transparència, i on s'ha gastat més del possible.

"En algunes comunitats autònomes s'han donat casos de malbaratament i de corrupció, però en general la despesa pública segueix estant per sota de la mitjana de la Unió Europea, i cal corregir, ha d'incrementar", ha puntualitzat.

També davant les crítiques del Govern, ha recordat que el Partit Popular ha estat governant en un gran nombre de comunitats i ajuntaments els últims anys.

Cándido Méndez ha participat avui a Sabadell en una assemblea comarcal prèvia a les mobilitzacions convocades per a aquest pròxim diumenge i el dia 1 de maig a tot l'Estat. EFE.

Méndez promet defensar els sindicalistes detinguts pels incidents del 29M
Sabadell (Vallès Occidental), 26 abr. (EFE).- El secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Cándido Méndez, ha assegurat que des del sindicat defensaran els representants sindicals davant les acusacions i detencions per presumpta participació en els disturbis del 29M a Barcelona.

El líder sindicalista assenyala que amb algunes acusacions i la detenció de la secretària d'organització de la federació de Barcelona de la CGT, Laura Gómez, s'estan atacant directament els moviments sindicals.

"Les autoritats han de ser molt curoses, no m'agradaria arribar a la conclusió que s'està intentant acovardir la població, i això no ho aconseguiran", ha assenyalat el secretari general de la UGT.

Cándido Méndez ha realitzat aquestes declaracions a Sabadell (Vallès Occidental), on ha participat en una assemblea comarcal prèvia a les mobilitzacions convocades per a aquest pròxim diumenge i el dia 1 de maig a tot l'Estat. EFE


Méndez (UGT) advierte que las detenciones a sindicalistas recuerdan a lo que ocurría hace 50 años
SABADELL (BARCELONA), 26 Abr. (EUROPA PRESS) -
   El secretario general de UGT, Cándido Méndez, ha lamentado este jueves las detenciones a sindicalistas tras su participación en la huelga general del 29 de marzo, de las que ha dicho que recuerdan a lo que ocurría en España hace 50 años.
   En este sentido, Méndez, que ha participado este jueves en una asamblea de delegados en Sabadell (Barcelona), ha advertido a las autoridades que deben ser muy "cuidadosas" porque se están ejerciendo derechos democráticos como el de huelga y el de manifestación que están amparados por la Constitución y que son respuesta a decisiones sociales y laborales muy graves.
   "No me gustaría llegar a la conclusión que se está pretendiendo amedrentar a la población", ha dicho Méndez, quien ha lamentado que se utilicen mecanismos prescindibles como detener a una persona en su lugar de trabajo o en su casa cuando se puede enviar una citación por escrito.
   Méndez también ha recordado que estas situaciones se suman a "la amenaza" de cambiar el código penal para pedir responsabilidades a las organizaciones sindicales en caso de altercados o conductas irregulares de sus afiliados durante manifestaciones y convocatorias de huelga.
   El secretario general de UGT, que ha afirmado que defenderán a sus representantes sindicales, ha instado a la sociedad a no permitir este tipo de decisiones que no tienen cabida en el marco jurídico español y arrojan una "sombra de sospecha" sobre la calidad y solidez del sistema democrático de España.
   "Los problemas sociales que genera esta crisis no se tratan a golpe de cambio del código penal, sino que se tratan a golpe de políticas sociales y no de recortes", ha dicho el secretario general de UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, que ha reiterado que no deben ser los sindicatos los que den alternativas para evitar altercados, ya que se producen fuera de las movilizaciones sindicales y deben desvincularse de éstas.
   Sin embargo, Àlvarez ha avanzado que han planteado a la conselleria de Interior de la Generalitat la posibilidad de trabajar de manera conjunta en la convocatoria de las movilizaciones para buscar colaboraciones.
Méndez asegura que la reforma equipara a España y China en derechos laborales
SABADELL (BARCELONA), 26 Abr. (EUROPA PRESS) -
   El secretario general de UGT, Cándido Méndez, ha asegurado este jueves que la reforma laboral en vez de unificar el marco de trabajo con Europa equipara los derechos laborales en España con los de China.
   Antes de una asamblea de delegados en Sabadell (Barcelona), Méndez ha cargado contra la reforma, de la que ha dicho que está teniendo tremendos efectos a corto plazo y es "inútil a la hora de crear empleo y mortífera a la hora de destruirlo".
   "No se la debe llamar reforma laboral porque es utilizar de una manera perversa el lenguaje", ha afirmado Méndez, quien ha asegurado que rompe con los dos pilares fundamentales del marco de relaciones laborales: el valor de la negociación colectiva y la garantía de tutela judicial frente al despido.
   Del mismo modo, Méndez también ha criticado los recortes en sanidad y educación, de los que ha dicho que están hechos con "alevosía", por lo que requieren una respuesta unitaria, pacífica y democrática de la sociedad.
   El secretario general de la UGT ha hecho un llamamiento a la participación de las próximas manifestaciones convocadas para el 29 de abril y el 1 de mayo, ante una reforma y unos recortes que no tienen precedentes en la democracia.
   "Hasta que el gobierno no corrija la reforma laboral no vamos a cesar en la denuncia y la movilización social", ha anunciado Méndez, quien junto con CC.OO. ha presentado a la Defensora del Pueblo, Luisa Cava de Llano, un documento con ocho motivos documentados de inconstitucionalidad de la reforma laboral para que promueva un recurso ante el Tribunal Constitucional.
   En este sentido, el secretario general de UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha afirmado que el ejemplo de que la reforma laboral requiere cambios profundos y es "hija de la improvisación" son las enmiendas presentadas por el PP a su propia ley.
Cándido Méndez rebutja una modificació del codi penal que perjudiqui els sindicats

Vilaró, Lluís - ACN · ID 665813

Sabadell (ACN).- El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha explicat que el seu sindicat ha plantejat al Departament d'Interior la possibilitat de treballar "de forma conjunta" per evitar aldarulls i preservar la seguretat en les pròximes manifestacions. En la mateixa línia, el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha rebutjat una modificació del codi penal que possibiliti que la justícia pugui demanar responsabilitats als sindicats pels actes d'alguns dels seus afiliats. Méndez i Àlvarez ho han explicat als mitjans de comunicació abans de començar una assemblea de delegats sindicals a Sabadell. Tot plegat, a falta de pocs dies de la manifestació de l'1 de maig.
"És com si demanéssim responsabilitats al Barça per les celebracions dels seus títols", ha explicat Josep Maria Àlvarez en una atenció als mitjans anterior a l'assemblea de delegats sindicals. El secretari general de Catalunya ha "rebutjat de ple" una relació entre moviments sindicals i actes violents, en referència als aldarulls del 29-M. Segons Àlvarez, aquesta "és una qüestió que s'ha de plantejar des d'una perspectiva més amplia". En aquest sentit, assegura que els aldarulls "es produeixen fora del marc de les organitzacions sindicals". 

Per aquest motiu, ha explicat que UGT s'ha ofert a establir algun tipus de col·laboració amb Interior que garanteixi la seguretat en la manifestació prevista per l'1 de maig i en les concentracions contra les retallades del dia 29 d'abril 

No a la reforma del codi penal
El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha rebutjat una modificació del codi penal que possibiliti poder demanar responsabilitats a les organitzacions sindicals pels actes violents que es puguin produir a les manifestacions. Àlvarez, per la seva banda, ha afegit que són "fets aïllats, delictius i que no haurien de produir-se" i que els governs espanyol i català "han de ser conscients que els problemes socials que genera la crisi no es poden canviar a cop de codi penal".

Cándido Méndez s'ha referit a la detenció de dos delegats sindicals d'UGT i CCOO de Seat acusats d'estar relacionats amb els aldarulls del 29 de març. La detenció es va produir aquest dimecres a la mateixa factoria de Martorell. El secretari general s'ha preguntat per què els Mossos han de fer aquestes detencions a la mateixa fàbrica. "Recorda tot el que passava al nostre país fa 50 anys" ha lamentat. 

Méndez ha avisat que defensaran "a capa i espasa" el seu representant detingut. En aquest sentit, ha indicat que "les autoritats han de ser molt curoses" i que "no es pot perdre de vista que estem en una situació en què s'estan prenent mesures molt greus des d'un punt de vista social"