jueves, 21 de junio de 2012

LA FETE-UGT DENUNCIA QUE 55 ESCOLES PODRIEN PERDRE ALGUNA O MÉS D'UNA DE LES SEVES UNITATS CONCERTADES A BARCELONA


Els treballadors de l’Escola Menéndez Pidal es concentraran dilluns 25 contra l’anunci del tancament del centre
La FETE-UGT denuncia que, en aquests moments, un cop tancat el període de matriculació als centres de segon cicle d’infantil, primària i ESO, a Barcelona hi ha fins a 55 escoles que podrien perdre alguna o més d’una de les seves unitats concertades (a 4 de juny, un total de 97 unitats estan per sota de les ràtios mínimes). D’aquestes escoles, 24 són centres d’una sola línia que podrien perdre el P3, el 1r d’ESO o que tenen una ràtio inferior als mínims exigits en més d’un curs, fet que posa seriosament en perill la seva continuïtat.
Si es confirmen els temors, la FETE-UGT alerta que es produiran tancaments d'unitats i escoles. El primer cas ja s’ha produït: l'Escola Menéndez Pidal, situada al districte d'Horta - Guinardó de Barcelona, que ha anunciat als seus treballadors i treballadores que tancarà les seves portes a partir del mes de juny de 2012. El centre, integrat a la patronal Confederació Catalana de Centres Autònoms, addueix un descens de la matrícula que fa inviable la seva continuïtat. Actualment té 50 treballadors i 300 alumnes, des de P3 fins a 4rt d’ESO.
La UGT de Catalunya se suma a la concentració del proper dilluns 25 a la plaça Sant Jaume convocada pel Comitè d'Empresa de l'Escola Menéndez Pidal i convida la comunitat educativa a participar-hi. Demanem al Departament d'Ensenyament que exerceixi de mediador per buscar una sortida a l'escola i, en cas que no sigui possible, que s'impliqui per trobar una sortida als professionals del Servei d'Educació de Catalunya que es quedaran sense feina.
Les dades de centres que podrien perdre alguna o més d'una de les seves unitats concertades desmenteixen el tòpic que assegura que el Departament d'Ensenyament prioritza l'escola concertada a Catalunya i posa de relleu la incoherència que demostra el Govern quan considera l'escola concertada un servei públic a l’hora de retallar el salari dels seus treballadros, però en canvi els abandona a la seva sort en els moments més difícils.

Concentració Escola Menéndez Pidal
DIA
: Dilluns, 25 de juny.
HORA: 18 hores.
LLOC: Plaça Sant Jaume.