martes, 26 de junio de 2012

LA MESA DEL PARLAMENT ADMET A TRÀMIT LA PROPOSTA DE CONSULTA POPULAR PRESENTADA PER LA PLATAFORMA PROU RETALLADES




La UGT i CCOO de Catalunya ens felicitem que la Mesa del Parlament hagi admès avui a tràmit la proposta de consulta popular per via de referèndum sobre les retallades del Govern de la Generalitat que la Plataforma Prou Retallades, de la qual els sindicats formem part, va registrar la setmana passada.

La proposta es publicarà ara al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i s'obrirà el termini de tres dies que marca la llei perquè els grups puguin sol·licitar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, abans no es posi en marxa el procés que ha de conduir a la recollida de més de 220.000 signatures (el 3% de la població de Catalunya) que avalin la consulta popular.

Sota el lema “Jo vull decidir per una Catalunya social”, el passat 18 de juny representants de les organitzacions que formen part de la Plataforma Prou Retallades, entre els quals els secretaris generals de la UGT i CCOO de Catalunya, Josep M. Àlvarez i Joan Carles Gallego, van registrar al Parlament de Catalunya una iniciativa popular perquè es convoqui una consulta ciutadana amb la següent pregunta, molt limitada per la normativa que regula aquest tipus de consulta:

“Creu que l’acció del Govern de Catalunya hauria de donar prioritat a les polítiques de salut, educació i serveis socials, per garantir aquests drets bàsics i complir amb l’Estatut?”.

Considerem una mostra de qualitat democràtica que es respectin i facilitin els canals de participació ciutadana establerts al nostre país, que han de permetre a la societat opinar sobre l’acció del Govern més enllà de les convocatòries electorals cada quatre anys.