jueves, 25 de octubre de 2012

14-N: vaga general i jornada de lluita i solidaritat a tot Europa

UGT de Catalunya - Vaga General - 29 de març de 2012




14-N: vaga general i jornada de lluita i solidaritat a tot Europa

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat el proper 14 de novembre una Jornada de Lluita i solidaritat a Europa per un nou contracte social i contra les polítiques d'austeritat i de retallades de drets socials i laborals.

Amb aquesta jornada es vol manifestar la ferma oposició a les mesures d'austeritat que estan enfonsant Europa en l'estancament econòmic i, fins i tot, la recessió, així com el continu desmantellament del model social europeu. Aquestes mesures, lluny de restablir la confiança, només agreugen els desequilibris i creen injustícies.

Cada país escollirà la forma de mobilitzar-se, vaga, manifestacions, concentracions o d'altres accions. En el nostre cas, a Catalunya i l'Estat, la UGT i CCOO hem convocat una nova vaga general, com Portugal, Malta i Xipre. 

A Catalunya, els sindicats hem rebut el recolzament de la Plataforma Prou Retallades! [Veure vídeo]



Per què cal una vaga general? (1)
El sindicalisme europeu diu NO a les retallades. Cal una resposta de tot Europa contra les polítiques d'austeritats. Exigim la necessitat de rescatar primer les persones i l'economia productiva que els bancs i els mercats. 

No estem sols. Tota l'Europa sindical i social diem NO a les retallades, i per primer cop, el mateix dia, els països del sud farem vagues generals -Portugal, Espanya, Xipre, Malta...- i els del nord faran grans mobilitzacions sumant-se a la nostra lluita. 

Aquest #14N serà l'embrió de la recuperació de l'Europa social i democràtica!!!