lunes, 20 de septiembre de 2010

Entitats d'autònoms s'uneixen a la convocatòria de vaga per primera vegada


Barcelona, 17 set (EFE).- Cinc organitzacions de treballadors autònoms catalans s'han sumat avui oficialment a la convocatòria de vaga general per al pròxim 29 de setembre, fet que suposa la primera vegada que les entitats de treballadors per compte propi convoquen els seus membres a una vaga general.

Representants de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT), de la Federació Sindical de Treballadors Autònoms Dependents (FS TRADE-CCOO), d'Unió de Pagesos (UP), del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) i de l'Associació de Transportistes Associats Condal (ASTAC) han registrat aquest matí la convocatòria a la conselleria de Treball de la Generalitat, a Barcelona.

Per al president d'FS TRADE-CCOO, Jordi Gutiérrez, la convocatòria és "un fet molt important", ja que és la primera vegada que aquestes entitats poden impulsar una vaga de la mateixa manera que els sindicats, gràcies a la modificació de l'estatut de l'autònom.

Segons el president de CTAC-UGT, Salvador Duarte, els autònoms són els que més estan patint la crisi econòmica i la "falta de polítiques" de l'Executiu, i ha recordat que gairebé 130.000 autònoms s'han donat de baixa des del 2009 a Catalunya.

"El sistema social que hem adquirit a Catalunya durant molts anys s'ha de preservar", ha afegit el membre de la comissió permanent d'UP Carles Vicente, per la qual cosa, ha dit, és "pertinent" que els autònoms s'uneixin a la vaga general contra les polítiques econòmiques del Govern.

De la seva banda, el president d'STAC, Luis Berbel, ha afirmat que els treballadors per compte propi tenen "dues espases de Dàmocles penjant a sobre", com són el "globus sonda" del Govern sobre endarrerir l'edat de jubilació als 67 anys, i l'ampliació del mínim cotitzat de 15 a 20 anys.

Al seu torn, el president d'ASTAC, Evaristo Magaña, ha denunciat que les petites empreses i els autònoms estan tancant "sense cap tipus de prestació social". EFE