miércoles, 8 de septiembre de 2010

UGT i CCOO convoquen la vaga convençuts que Govern farà marxa enrere

 Barcelona, 7 set. (EFE)

Els secretaris generals de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, han registrat avui el preavís de la vaga general per al 29 de setembre, i s'han mostrat convençuts que el Govern rectificarà i retirarà la reforma laboral.

En declaracions als mitjans davant de la seu de la conselleria de Treball, a Barcelona, on han comunicat la convocatòria de vaga general, els dos líders sindicals han fet una crida als treballadors a protestar contra la política econòmica del Govern.

Els dos dirigents creuen que, malgrat que en aquests moments molta gent no està mobilitzada, en els pròxims dies les assemblees dels centres laborals explicaran als treballadors la necessitat de "paralitzar el país" el pròxim dia 29 perquè "el Govern entengui que s'ha de tornar a seure a negociar".

"Avui comencem la marxa enrere" de la reforma laboral, ha dit Álvarez, qui ha afegit que "la parada serà massiva i immensa" i la ciutadania "dirà prou a tantes mentides i a tanta falta de sentit" en les decisions de l'Executiu. "La llei es derogarà", ha postil·lat.

El secretari general d'UGT ha afirmat que la vaga no caldrà si finalment les Corts no aproven la llei de la reforma i l'Executiu deroga altres mesures, com la retallada de les pensions.

Segons Gallego, les enquestes demostren que "la majoria de la gent coincideix en que la vaga és necessària", ja que els ciutadans creuen que les mesures proposades per l'Executiu "no són justes".

El líder de CCOO a Catalunya ha argumentat que a Espanya "anem en sentit contrari" a molts països del món, com els Estats Units, ja que "deprimirem més l'economia si no creem ocupació".

Segons la seva opinió, en lloc de les mesures aprovades pel Govern, cal "una reforma fiscal per dotar de recursos públics" a les administracions amb la finalitat que facin "polítiques actives a favor de la creació d'ocupació", així com una "reforma financera que controli a les entitats financeres perquè facin circular el crèdit en l'economia productiva i no en l'economia especulativa".

A més, Gallego ha advocat per "una reforma de les infraestructures que generi infraestructures suficients per crear ocupació de manera directa" i "per posar les bases sòlides d'un canvi de l'economia productiva".

El dirigent de CCOO ha dit que la reforma laboral és obra del Govern "en la seva integritat" i que negociaran "amb qui hi hagi", pel que ha restat importància a la decisió del ministre de Treball, Celestino Corbacho, d'abandonar el Govern.

Després del preavís, la Generalitat convocarà en els pròxims dies als sindicats i a les patronals per pactar els serveis mínims. EFE