lunes, 20 de septiembre de 2010

LA UGT ACUSA EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ DE PROVOCAR AMB LA SEVA INTRANSIGÈNCIA EL CONFLICTE DE LES COLÒNIES ESCOLARS

20/09/2010
Davant la situació de conflicte que s'ha generat en el moment que molts claustres han decidit no fer sortides més enllà de l'horari escolar ni colònies, com a mesura de pressió davant de les polítiques del conseller Maragall respecte al calendari escolar, la Federació de Treballadors de l'Ensenyament de la UGT de Catalunya vol manifestar que ni ha convocat aquestes mesures de pressió ni ha donat suport a les mateixes. Tot i això, com hem fet públic en un comunicat, "en reiterades ocasions havíem advertit al Departament que el fet de treure la possibilitat de fer jornada intensiva el mes de juny portaria a un conflicte laboral amb el professorat".
Considerem que les activitats extraescolars són voluntàries per part del professorat i entenem que, donat el poc reconeixement que es rep pel fet de fer-les, és comprensible que, en un moment de malestar com l'actual, determinats claustres optin per aquest tipus de mesures, tot i que no les compartim ja que per un bon ensenyament les activitats fora del centre tenen molt valor. La negativa d'alguns sectors del professorat a realitzar sortides i colònies en resposta a la supressió del dret a decidir, en el marc de la seva autonomia de funcionament, a realitzar jornada intensiva, està provocant i fomentant problemes allà on fins ara existien solucions organitzatives i pedagògiques.
Estem disposats a treballar amb el Departament per trobar una manera que les activitats fora del centre puguin ser reconegudes per la carrera professional del professorat i es facin en condicions de seguretat jurídica i de salut laboral.
Lamentem l'enfrontament que s'ha volgut provocar entre els pares i mares i el professorat a causa d'una mala gestió del tema per part del Departament d'Educació.
També volem destacar que el nostre sindicat amb representació en el sector del lleure lamenta profundament que una mesura de pressió que es fa contra unes polítiques determinades afecti de forma negativa a un altre col*lectiu de treballadors com és el del lleure educatiu i reiterem que el problema l'ha provocat l'Administració per la seva intransigència i manca de diàleg.
Només ens queda dir que esperem que rectifiquin i tornin a donar la possibilitat de fer jornada intensiva als centre que així  ho decideixi el seu Consell Escolar.