sábado, 14 de julio de 2012


Barcelona, 13 de juliol de 2012
L’AVALOT DENUNCIA QUE ELS NOUS JOVES ATURATS PODRIEN REBRE UNA PRESTACIÓ PER DESOCUPACIÓ MENOR A L’ESTABLERTA COM A MÍNIM LEGAL
Tal i com fa temps que denuncia l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya, els i les joves catalans i catalanes som un dels col·lectius que més està patint  les conseqüències d’aquesta crisi: més atur, més destrucció de llocs de treball i més precarització de les condicions laborals d’aquest col·lectiu.
Les dades són esfereïdores. a Catalunya, més de la meitat dels joves (16-24 anys) estan a l’atur; els que encara tenen feina pateixen una altíssima temporalitat, que el 2011 ja superava el 56% i que la reforma laboral no ha fet més que atiar; i el 55% estan subocupats.
Amb el darrer anunci fet pel govern de l’Estat, que proposa rebaixar del 60% al 50% la base reguladora diària de l’atur a partir del sisè mes, el col·lectiu dels joves i les joves d’aquest país es veuran encara més abocats a la pobresa.
El salari mig brut anual dels joves d’entre 18 i 25 anys era, l’any 2010 (darrera dada disponible), de 8.433 euros anuals, és a dir, 702 euros al mes. Si fem els càlculs amb aquest salari mig, la nova proposta del govern de rebaixa de la prestació per subsidi, farà que els nous joves aturats puguin rebre, a partir del sisè mes, una quantitat de 409 euros. Per tant, una quantitat inferior a l’establerta com a mínim legal, que se situa en els 497 euros. I, tanmateix, una quantitat molt per sota del SMI (641,40 euros) i del llindar de la pobresa (726 euros al mes).
Per tant, des de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya denunciem que la mesura proposada pel govern pel que fa a la rebaixa de prestació d’atur seguirà contribuint a  l’empobriment, la precarietat i l’exclusió social de molts joves catalans.
Des de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya reivindiquem que la cobdícia i la mala gestió del govern central a l’hora d’aplicar mesures no pot hipotecar la generació del futur del nostre país i reclamem que des del govern central es tingui en compte la situació dels grups més vulnerables, i exigim que, d’una vegada per totes, s’apliquin mesures reals i efectives per al foment de l’ocupació juvenil.