viernes, 13 de julio de 2012

UGT i CCOO carreguen contra els ajustos i no descarten una vaga general




Barcelona, 12 jul. (EFE).- Els secretaris generals de la UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, han arremès avui de nou contra els ajustos anunciats pel Govern espanyol, que creuen que enfonsaran l'economia, i han assegurat que no descarten una vaga general contra les retallades.

En declaracions a l'emissora Rac-1, els màxims responsables dels principals sindicats espanyols, que ahir ja van avançar una jornada de manifestacions en tot el país per al 19 de juliol, han qüestionat la legitimitat democràtica del Govern per prendre aquestes mesures, entre elles la rebaixa de la prestació per desocupació o la pujada de l'IVA.

"A la tardor volem que la ciutadania es pronunciï pels incompliments del PP i no descartem la vaga general", ha assegurat Méndez, que ha alertat que "hi ha una combinació de mesures que provocaran un efecte letal en l'economia del país".

Fernández Toxo, en el mateix sentit, ha apuntat que les mesures comportaran "més recessió econòmica", i ha afegit: "No descartem la vaga general".

"Ara bé, la societat ha d'entendre que la càrrega de la resposta a les mesures no pot recaure en els sindicats", ha afegit Fernández Toxo, que ha opinat que el Govern Central està en "frau democràtic". EFE.