viernes, 13 de julio de 2012

ELS 20.000 TREBALLADORS DE GRANS SUPERMERCATS DE L'ÀREA METROPOLITANA, BLINDATS DURANT DOS ANYS CONTRA LA REFORMA LABORAL



La UGT de Catalunya ha signat un acord amb les sis grans cadenes de supermercats catalans presents a l’àrea metropolitana -Condis, Caprabo, La Sirena, Sorli Discau, Bon Preu i Miquel Alimentació- que permet blindar els seus treballadors i treballadores contra la reforma laboral.  
L'acord suposa una reducció de l'augment salarial previst del 2,4% anual, si no es compleixen els objectius de facturació previstos. No obstant això, es garanteix l'augment de l'1,5% per als salaris més baixos i de l'1% per a les categories més altes. I, en cas que les vendes responguin a les previsions, s’efectuarà l'augment del 2,4% previst inicialment.
En contrapartida, les empreses signants d'aquest acord, al qual també s’hi han sumat altres petites cadenes d’establiments, es comprometen a no emprar la reforma laboral per fer cap acomiadament en els establiments de l'àrea metropolitana en els propers dos anys. En cas d’incompliment, el mateix acord garanteix que hi haurà arbitratge per part del Tribunal Laboral de Catalunya.
Amb la signatura d’aquest acord, la UGT de Catalunya blinda els aproximadament 20.000 llocs de treball que aquestes grans cadenes de supermercats tenen a l'àrea metropolitana.