viernes, 6 de julio de 2012

LA UGT DE CATALUNYA DEMANA AL GOVERN DE LA GENERALITAT UN ACORD D’INAPLICACIÓ DE LA FUTURA LLEI D’HORARIS COMERCIALS


LA UGT DE CATALUNYA DEMANA AL GOVERN DE LA GENERALITAT UN ACORD D’INAPLICACIÓ DE LA FUTURA LLEI D’HORARIS COMERCIALS


Arran de la proposta que va presentar el Govern de l’Estat el passat dia 2 de juliol de modificar la llei d’horaris comercials, el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens, va anunciar que recorreran davant el Tribunal Constitucional perquè la regulació del comerç minorista és una competència traspassada a la Generalitat. El Govern central vol ampliar els festius mínims d’obertura de 8 a 10 dies, incrementar les hores màximes d’obertura setmanals de 72 a 90 hores i declarar zona turística la ciutat de Barcelona, de manera que tindria oberts tots els dies de l’any.

Des de la UGT de Catalunya entenem que aquesta mesura és insuficient per aturar la seva aplicació i creiem que és necessària una actuació més contundent per part del Govern català.

Per aquest motiu, demanen al director general de Comerç que convoqui amb caràcter urgent el Consell de Comerç, òrgan composat pels màxims representants del sector de comerç i agents socials. Creiem que la Generalitat ha d’aprofitar l’ampli consens que hi ha entre el membres d’aquest consell i la societat catalana, en general amb una opinió contrària a l’ampliació dels horaris comercials, per signar un acord d’inaplicació de la futura llei si finalment és imposada pel Govern de l’Estat.