martes, 3 de enero de 2012

La UGT alerta que mesures que desregulartizin i abaixin salaris no tindran "efectes positius" en la creació d'ocupació



El secretari general del sindicat, Josep Maria Àlvarez, reivindica el model productiu d'Alemanya i apel·la al consum i al crèdit per les empreses per mantenir "la màquina en marxa"
ACN
Barcelona (ACN).- El secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, assegura que "qualsevol mesura del nou govern que aprofundeixi més en la desregularització i en l'abaixada de salaris no tindrà efectes positius en crear ocupació, tot el contrari". Així, Àlvarez creu que les xifres d'atur que s'han fet públiques aquest dimecres "posen de manifest" que les reformes d'ajustament que han impulsat les administracions públiques ja no han tingut "efectes positius" sinó "el contrari". Per això el sindicat alerta que insistir en la línia de mesures que va plantejar el Consell de Ministres "només beneficiarà el compte de resultats de les empreses" i no servirà per "generar ocupació estable i de futur".
Pel secretari general el 2011 és un any "per esborrar" i "horrible" en ocupació perquè s'ha destruït ocupació i la poca que s'ha creat és "temporal i precària". 

A més, Àlvarez creu que el principal problema del país no són els salaris sinó "el consum". "No és possible crear ocupació sense consum ni sense crèdit" per tal que les empreses puguin continuar "amb la màquina en marxa". 

Per tot plegat, el secretari general ha reivindicat el model productiu alemany. "És com s'han de fer les coses". Alemanya no es distingeix "per salaris baixos ni per desregularització" sinó per sous "alts i estabilitat en l'ocupació i flexibilitat", un seguit de característiques que, segons Álvarez, compleix l'Acord Interprofessional de Catalunya. La sortida, diu, passa per "posar èmfasi" en la investigació, el desenvolupament i la producció "amb valor afegit".