martes, 3 de enero de 2012

La UGT demana que els pisos de les caixes intervingudes es lloguin als joves



Barcelona, 3 gen. (EFE).- El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha demanat avui que els pisos que estan en els balanços de les caixes intervingudes es posin al mercat de lloguer assequible per als joves.

En una trobada amb mitjans de comunicació, Álvarez ha tornat a posar sobre la taula el seu pacte per lluitar contra l'atur juvenil i ha assegurat que "l'Estat ha de garantir la seva emancipació: i ara cal tractar el tema de l'accés a l'habitatge de lloguer".

"Les pisos de les caixes intervingudes pel FROB han de ser lliurats a l'Estat perquè aquest els llogui als joves i que aquests es puguin emancipar", ha dit, i ha xifrat el preu d'aquests lloguers per a joves en prop de 300 euros mensuals.

Per a Álvarez, abans que es privatitzin aquestes caixes i com que la banca no vol tenir els immobles en balanç "aquest és el moment de tirar endavant una mesura així", i no ha renunciat a buscar vies polítiques per vehicular-la.

"Tenim una taxa d'atur en els joves de menys de 25 anys del 43%, i la majoria amb treballs temporals i el 44% ocupen llocs de treball per als quals estan sobrequalificats", ha recordat.

Segons que ha assenyalat Álvarez, entre 25 i 34 anys hi ha un atur del 45% que, a més, no rep cap tipus de subsidi, i ha afegit que "hi ha una dada nova: entre els joves de menys de 25 anys hi ha un 7,5% dels aturats de llarga durada, cosa que no havia passat mai".

Per això, Álvarez ha tornat a proposar un contracte social per als joves, que garanteixi la igualtat de condicions en l'FP i la formació universitària i que reguli les pràctiques i la figura del becari.

Josep Maria Álvarez també ha demanat que s'estudiï "la possibilitat de rescatar els anys de formació perquè puguin cotitzar a la Seguretat Social" i ha assegurat que "aquest serà un dels temes prioritaris, perquè sense una mesura així això serà un drama per a quan aquests joves arribin a l'edat de jubilació".

Finalment, la UGT ha criticat la pujada d'impostos del Govern com a "poc equitativa" i ha afegit que "és una pujada d'impostos que castiga exclusivament les rendes del treball, ja que seran les rendes entre 20.000 i 50.000 euros les que aguantaran el gruix d'aquest ajust mentre que no es tenen notícies de les SICAV", les societats inversió de les grans fortunes. EFE.