jueves, 22 de marzo de 2012

CCOO i UGT afirmen que empreses pressionen treballadors per impedir la vaga


Salt (Gironès), 22 mar (EFE).- Els sindicats CCOO i UGT han denunciat avui en una assemblea celebrada a Salt que algunes empreses estan pressionant els seus treballadors perquè no secundin la vaga convocada per al pròxim 29 de març contra la reforma laboral.

Davant aquesta situació, els secretaris generals dels dos sindicats a Catalunya, Joan Carles Gallego (CCOO) i Josep Maria Álvarez (UGT), han instat els empleats a "perdre la por" davant el que han qualificat de "piquets empresarials".

Gallego ha precisat que "algun sector empresarial" ha intentat "introduir la por" en els treballadors perquè no facin vaga, i ha anunciat que el seu sindicat ja ha mantingut entrevistes amb alguns empresaris "per demanar-los que no condicionin el dret a vaga perquè és un dret constitucional".

Tant CCOO com la UGT, els secretaris generals de les quals estan convençuts que la vaga serà un "gran èxit", han exposat que no estan disposats a rebaixar els serveis mínims acordats.

De la seva banda, el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha denunciat que "cada vegada que s'han de discutir els serveis mínims, hi ha bronca" i ha afegit que no acceptaran "cap canvi" que pugui impedir l'exercici del dret de vaga.

La secretària general d'aquest mateix sindicat a Girona, Dolors Bassa, ha explicat que estan elaborant un llistat amb el nom de les empreses que presumptament han pressionat els seus treballadors i ha amenaçat amb fer-la pública abans de dilluns si els directius no reaccionen.

Segons ha detallat Bassa, són de moment unes catorze empreses, que utilitzen amenaces com la no renovació dels contractes dels qui secundin l'aturada del 29 de març.

Després de l'assemblea de Salt estava prevista una manifestació que s'ha suspès per la climatologia adversa. EFE