domingo, 11 de marzo de 2012

Des de la UGT de Catalunya, davant la reivindicació d’un nou 8 de març, volem expressar el nostre compromís amb la lluita per la igualtat real i efectiva entre dones i homes


En el següent enllaç trobareu l'informe 'Desiguals davant la crisi. Els 10 atemptats de la reforma laboral contra la igualtat', presentat avui en roda de premsa per la UGT de Catalunya amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Aquest informe pretén visualitzar les situacions de desigualtat estructural que des de fa temps pateixen les dones en el mercat de treball, i que ara es veuran encara més agreujades amb la reforma del mercat laboral, que aprofita la situació per flexibilitzar el mercat de treball a favor del poder empresarial i que, sens dubte, també tindrà una repercussió diferent i més desavantatjosa per a les dones.

Les mesures aprovades en la reforma laboral poden provocar efectes diferents entre homes i dones. És el cas dels greus canvis en el contracte a temps parcial. La UGT de Catalunya denuncia que el 23,7% del total de dones treballadores, aquelles que tenen un contracte a temps parcial, es veuran abocades a una major precarització en el mercat laboral davant els greus canvis que la reforma estableix per als contractes a temps parcial (legalització de les hores extraordinàries).

Tanmateix, les noves formes de contracte i bonificacions colpiran especialment als grups més vulnerables i desafavorits en el mercat de treball, on la cara femenina té major presència, augmentant la segmentació ja existent.