martes, 13 de marzo de 2012

‘EN AQUEST PAÍS FA MÉS FRED QUE A LAPÒNIA’



Roda de premsa d’Avalot sobre la situació dels joves i la reforma laboral
L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya oferirà demà una roda de premsa per explicar que tan debó trobessin una feina a Lapònia (regió on la CEOE suggereix que s’enviïn els aturats espanyols), ja que al nostre país fa molt més fred que no pas al nord d’Europa. Encara més per als joves.
Si agafem com a exemple Finlàndia, un dels estats als que pertany la regió lapona, trobem que la taxa d’atur dels joves fins a 25 anys és del 20,10%, per sota inclús de la mitjana de la UE27 (21,40%), mentre que a Espanya, aquesta xifra s’enfila fins al 46,40%. I el mateix succeeix amb taxes d’ocupació, temporalitat, i altres paràmetres, com s’explicarà demà a la roda de premsa.
A més, a Finlàndia s’acaba d’aprovar una reforma laboral amb la finalitat de protegir encara  més els treballadors i les treballadores. Mentrestant, a Espanya, s’aprova una reforma laboral que vol desregularitzar totalment el mercat laboral, i que agreujarà la dramàtica situació que viuen els i les joves a casa nostra.
L’Avalot oferirà la roda de premsa a l’Icebarcelona, com a mostra del fred que tenen aquí els nostres joves. Us recomanem que vingueu abrigats!