jueves, 15 de noviembre de 2012

Alt seguiment de la vaga general a L'Hospitalet


Alt seguiment de la vaga general a L'Hospitalet

Un 73% de les grans empreses se sumen a l'aturada

La vaga general del 14-N ha tingut un seguiment més important que les convocatòries anteriors, segons UGT de L’Hospitalet. Molts comerços locals han tancat total o parcialment. Pel que fa a la indústria, les empreses més grans han registrat un 73% de vaga. Els mitjans de comunicació de L'H han ofert només serveis mínims.
Més de la meitat dels comerços de la ciutat han decidit no obrir en la jornada de vaga del 14-N. Alguns han optat per deixar la persiana mig pujada. Altres han tancat al matí, quan els piquets informatius s’han desplaçat pels barris de la ciutat, però han decidit obrir per la tarda, quan la incidència de la vaga ha estat molt menor. És el que ha succeït també al Centre Comercial Gran Via 2.

Tres mercats municipals han tancat totalment i en els altres moltes botigues també s’han afegit a la vaga.

A l’Ajuntament, el seguiment de la vaga ha estat del 61%.
El delegat local de la UGT, Joan Barrachina ha qualificat “d’èxit brutal la massiva participació dels ciutadans de L’Hospitalet en el seguiment de la vaga general”.

Barrachina ha afirmat que “la vaga ha estat més social que laboral, ja que la gent està farta de les retallades que només porten atur i pobresa a la nostra societat”.

“Jo destacaria”, ha afegit Barrachina “l’avís de la ciutadania al govern de Mariano Rajoy perquè canviï la seva política d’ajust que perjudica als més dèbils”. “Avui el carrer semblava més festiu que un diumenge. Aquest és l’indicador del seguiment de la vaga”.

Dades de la patronal
Segons l’ Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, AEBALL, un 41% de les empreses de la zona han fet vaga. La patronal afegeix que en un 23% de les empreses la vaga ha estat secundada per menys d’un 30% de la plantilla.

Segons l’AEBALL, al sector metal•lúrgic, la incidència ha estat lleugerament superior, afectant un 44% de les empreses. Pel que fa a les PIMES, el 72% d’aquestes han indicat que cap dels seus treballadors l’ha secundat. En canvi a les empreses amb més de 100 empleats, la incidència de la vaga ha estat superior: en un 73% de les empreses part de la plantilla ha fet vaga.
Mitjans de comunicació de L'H
Els treballadors de La Farga, entre els que es troben els dels mitjans de comunicació de L'H, s'han sumat a la vaga. Per aquest motiu els mitjans només han ofert serveis mínims. La informació de la ciutat s'ha pogut seguir exclusivament a través de L'Hdigital.