jueves, 15 de noviembre de 2012

Reporter del 14-N# en L'Hospitalet de Ll.

Noticies L'H


Ciutat 14. 11. 2012

Alta incidència de la vaga al comerç de L'H durant el matí

UGT afirma que el seguiment és superior a la vaga general anterior

El petit i gran comerç de L’Hospitalet s’ha sumat majoritàriament a la vaga general del 14-N a primera hora del matí. El centre comercial Gran Via 2 i la major part de les botigues i locals de les àrees comercials de Santa Eulàlia, Centre, Sant Josep i Pubilla Cases han tancat les seves portes o han baixat la persiana a la meitat.
La majoria de bars i cafeteries del barri de Santa Eulàlia han tancat les seves portes al públic. Les cadenes d’alimentació, com Mercadona o Bon Area i de perfumeria com Druni, han optat per treballar, però amb la persiana a mig obrir. Molts petits comerciants han triat la mateixa fórmula. Han obert al públic però amb la persiana preparada per poder tancar si arribaven piquets.
A primera hora del matí, la incidència de la vaga en els comerços del barri delCentre també era elevada. Segons UGT, un 90% dels comerços no han obert.
Diversos usuaris de L’H digital han comunicat, a través de les xarxes socials, que el barri de Sant Josep i el de Pubilla Cases tenien l’aparença d’un dia festiu, amb la majoria dels comerços tancats.
Pel que fa als mercats municipals, els de Santa Eulàlia, el Centre, i Florida han tancat completament. Els dos mercats de Bellvitge i el de Collblanc han obert a mig gas.
Gran superfícies, indústria i administració
El gerent de Gran Via 2, Jorge Fonseca, ha explicat que el centre comercial ha obert fins les 11 del matí però els piquets els han obligat a tancar totalment. Esperen tornar obrir a partir de les dues o les tres de la tarda quan els piquets marxin a la manifestació de Barcelona.
El gerent de Gran Via 2, Jorge Fonseca, ha dit que “és molt trist que els piquets obliguin a la gent i als locals a tancar en contra de la seva voluntat. Cadascú ha de poder fer allò que vulgui”.
D’altra banda, PIMEC ha informat que a l’Àrea Metropolitana de Barcelona el seguiment de la vaga està sent del 30%. A les gran empreses la mitjana de seguidors, segons PIMEC, ha estat més elevada, del 39%.
Fonts municipals han informat que el seguiment de la vaga a l’Ajuntament ha estat del 61’34%.
Piquets informatius
Grups de piquets informatius dels sindicats, veïns i també de l’Assemblea d’indignats han recorregut la ciutat al llarg del matí.

El delegat local del sindicat UGT a Catalunya, Joan Barrachina, ha format part del piquet ciutadà on hi ha representants politics de la ciutat, Associacions de Veïns, sindicats i ciutadans que han recorregut els carrers de la ciutat. Barrachina ha assegurat que “el seguiment de la vaga és majoritari, molt més que en les dues jornades de vaga anteriors”.

Segons Barrachina, “a L’Hospitalet durant les primeres hores de la nit el seguiment ha estat del 90% en sectors com el de la industria, l’automoció o el servei de recollida d’escombraries. Els comerços de la ciutat estan majoritàriament tancats. S’han complert amb normalitat els serveis mínims de metro i bus, tot i que l’empresa Rosanbus ens ha informat que només ofereixen el servei per a persones discapacitades”

Durant el recorregut, el piquet ciutadà s’ha trobat amb un desnonament al barri de Pubilla Casas, que finalment han aconseguit ajornar.

D’altra banda, cap a dos quarts d’onze un piquet format de l’Assemblea d’Indignats de L’Hospitalet ha baixat pel carrer Pareto i s’han concentrat davant del Mercadona on han llegit un manifest de protesta. També han animat a la gent a secundar la vaga general.
Els membres del piquet portaven diferents pancartes de protesta amb lemes com: “Nos roban con los preferentes, nos matan con los desahucios, los bancos asesinos”, “Un dia sin sueldo o una vida sin derechos tu eliges”.
L’Assemblea d’Indignats de L’Hospitalet ha marxat després cap al centre de Gran Via 2 a manifestar-se. Els piquets estaven formats membres del col•lectiu dels Indignats, de les associacions veïnals i altres persones que s’hi han sumat. Un cop han aconseguit que es tanqués l’única porta del centre comercial que romania oberta, han marxat en direcció al Districte Econòmictallant la part superior de la Gran Via a mesura que anaven avançant.
Els Mossos d’Esquadra han impedit sense violència que els manifestants tallessin el tronc central deprimit de la Gran Via.
Un grup de veïns de Bellvitge també s’ha manifestat pels carrers del barri i s’han dirigit al Centre, on s’han reunit a les 13 hores els diferents grups que segueixen la vaga per dirigir-se a la manifestació central de Barcelona. Pel camí s’han aturat davant la seu de Convergència Democràtica on han cridat consignes contra el Govern de la Generalitat. Després han avançat fins a La Farga, on la policia ha detingut una noia i ha identificat altres dues, segons fonts de l'Assemblea d indignats.

Mitjans de comunicació de L'H
Els treballadors de La Farga GEMSA, l'empresa gestora dels mitjans de comunicació de L'H, han donat suport a la vaga. Per aquest motiu els mitjans només han ofert serveis mínims. La informació de la ciutat s'ha pogut seguir exclusivament a través de L'Hdigital en compliment d'aquests serveis mínims. 

Imatges de la jornada a la Galeria Fotogràfica de L'Hdigital. Segueix la incidència de la jornada de vaga general a L'Hospitalet al minut als nostres perfils de Facebook i Twitter.