miércoles, 14 de noviembre de 2012

EL 68% DELS AUTÒNOMS SECUNDEN LA VAGA GENERAL



La CTAC-UGT de Catalunya calcula que el 68% dels autònoms està secundant la vaga general d'avui. L'aturada es nota especialment al sector del taxi i el transport autònom, on s'ha superat el 90% del seguiment.
El refús de les polítiques pressupostàries restrictives del Govern de l’Estat, que porten de manera progressiva a desmantellar els sistemes de protecció i cohesió social. Unes politiques que castiguen l’economia productiva, el treball autònom i el consum, amb mesures com l’increment de l’IVA o de les retencions dels ingressos per treball, mentre s’amnistia als defraudadors.
El refús de les polítiques pressupostàries restrictives del Govern de la Generalitat de Catalunya,que, juntament amb les retallades dels serveis socials bàsics,porten de manera progressiva a desmantellar els sistemes de protecció i cohesió social, a més de repercutir negativament en l’activitat econòmica i en l’ocupació. L’efecte directe d’aquestes polítiques en el col•lectiu del treball autònom està a la vista: a Catalunya, la Seguretat Social ha perdut 59.664 autònoms i autònomes cotitzants des del 31-12-2007 fins al 30-09-2012.